Binlerce Erzurumlu Peygamberimiz için yürüdü

Binlerce Erzurumlu Peygamberimiz için yürüdü

Erzurum'da binlerce kişi, “Peygambere Saygı ve Zulme Lanet” yürüyüşünde bir araya gelerek yaklaşık 5 kilometre yürüdü.

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından organize edilen yürüyüş, Narmanlı Camisi önünde başlayarak Havuzbaşı Kent Meydanında sona erdi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu, Peygambere Saygı ve Zulme Lanet yürüyüşü gerçekleştirdi. İlçelerden de yoğun katılımın olduğu etkinlik çerçevesinde Narmanlı Camisi önünde saat 12.00’de başlayan program, Havuzbaşı Kent Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüşün ardından burada kurulan platformda konuşmalar yapılarak Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu.

Narmanlı Camii önünde toplanan binlerce Erzurumlu ellerindeki dövizlerle sloganlar eşliğinde Havuzbaşı meydanına kadar yürüdü. Havuzbaşı meydanında basın açıklaması yapan ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, Alemlere rahmet olarak gönderilen; önderimiz Hz. Muhammed’e hakaret eden “Charlie Hebdo” dergisine karşı silahlı bir eylem gerçekleştirildiğini ve 12 kişinin öldürüldüğünü anımsatarak, şunları kaydetti; “Bu saldırının arkasında İsrail var, ikiyüzlü batı var, haçlı zihniyeti var. Bu olayın tam da Fransa parlamentosunun Filistin’i devlet olarak tanımasına günler kala gerçekleşmiş olması manidardır. Her zamanki gibi katil cenazedeki yerini almıştır. Olaydan sonra Fransa bu kararını geri çekmiş, İsrail oyunu hedefine ulaşmıştır. Biz inanıyoruz ki… Allah’a ve Resulüne karşı savaş açanlar tarihi süreçte bütün alanlarda kaybetmişlerdir, kaybetmeye de mahkûmdurlar. İkiyüzlü, riyakâr batı bilmelidir ki; inandığımız değerlerden, esenlik yurdu İslam’dan ve onun Peygamberinden taviz vermeyeceğiz.

Rahmet ve barış önderi olan sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’e yapılan bu çirkin saldırılar, yeryüzünü sömüren “tek dişi kalmış canavar”a karşı; barış, kardeşlik, merhamet, erdem ile duruşumuzu değiştiremeyecek, lanetimiz ise onların üzerine olacaktır. Çünkü onlar dünyayı biz ise ebedi alemi seviyoruz, Çünkü biz “Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer iman etmişseniz, en üstün olan sizsiniz” ayetine inanıyoruz. Çünkü biz ensarız, muhaciriz, Çünkü biz Mekke’yiz, Medine’yiz,Kudüs’üz Çünkü biz, Kahire’yiz, Bağdat’ız, Gazze’yiz, Urumçi’yiz, Çünkü biz Doğu Türkistan’ız, Uygur’uz, Çünkü biz İstanbul’uz, Diyarbakır’ız, Erzurum’uz, Çünkü biz Selahaddin’iz, Selçuklu’yuz, Osmanlı’yız... Çünkü biz tarihin kendisiyiz,Çünkü biz Müslümanız ve bütün Müslümanların kardeşiyiz, Çünkü biz Muhammed Aleyhisselam’ın ümmetiyiz. Yolu yolumuz olan; canımızdan, malımızdan ve her şeyimizden daha çok sevdiğimiz Peygamberimize yapılan saldırıları lanetle ve nefretle kınıyoruz. O'nun davası ümmetin davasıdır, O’nun mesajı ümmetin sahipliğindedir. Peygamberin onuru bizim onurumuzdur. Biz biliyoruz ki… Yeryüzünü tam yüzyıldır kan ve vahşet arenasına çeviren batının şiddet kronolojisi oldukça kabarık ve bir o kadar da iğrençtir. Nerede bir katliam varsa orada bunların elleri, nerede bir küfür varsa orada bunların dilleri işin içindedir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.