"Binlerce Hasan İslam davasına feda olsun"

"Binlerce Hasan İslam davasına feda olsun"

İhtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttığı sırada PKK/HDP'li çeteler tarafından vahşice katledilen Şehit Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, "Binlerce Hasan İslam davasına feda olsun." diyerek tam bir sebat örneği sergiledi.

DİYARBAKIR - IŞİD’in Kobani’ye girmesinin ardından PKK/HDP’nin çağrısıyla Kurban Bayramı’nın 4. gününde sokaklara inen çeteler, fakirlere kurban eti dağıtan Hasan Gökgöz (26), Hüseyin Dakak (19) ve Yasin Börü’yü (16) vahşice katletti. Kurşunladıktan sonra bir apartmanın 3. katından atılan, başları taşlarla ezilen ve vücutlarına molotof kokteylleri atılmak suretiyle yakılan 3 gençten Hasan Gökgöz’ün anne ve babası, çocuklarının katledilmesiyle ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklama yaptı.

 

Oğlunun suçsuz yere katledildiğini söyleyen baba Mehmet Gökgöz, bin oğlunun olması durumunda hepsini İslam dini uğruna feda etmeye hazır olduğunu ifade etti.

 

“İslam için canını feda edebilecek potansiyele sahipti, zaten öyle de oldu”
Kısaca oğlundan bahseden Gökgöz, “Oğlum Hasan ticaretle uğraşan, kendi halinde bir insandı. İslam, için canını feda edebilecek bir potansiyele sahipti.  Zaten, öyle de oldu. Hasanım bayram akşamı, Kobanili muhtaçlara battaniye götürdü. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Oğlumun tek suçu, fakir-fukaraya et dağıtmak ve Müslüman olmaktı.” dedi.

 

“Ölüye saygısı olmayanların diriye ne saygısı olur?”
Gökgöz, oğlu ve iki arkadaşının PKK’liler tarafından katledilmesini ise şöyle anlattı: “Hasan ve arkadaşları, her şeyden habersiz et dağıtırken, PKK/HDP çeteleri tarafından saldırıya uğruyorlar. Bu saldırı üzerine bir binaya sığınıyorlar.  Binanın kapısı, kapıcı tarafından açılınca, çeteler binaya giriyor.  Bu esnada oğlum ve arkadaşları bir daireye sığınıyorlar. Daire, çeteler tarafından tespit ediliyor.  İçeriye giren çeteler, çocukları silah ve bıçaklarla yaraladıktan sonra pencereden aşağı atıyorlar. Kalpleri kararmış bu caniler, öfkesini alamayınca arabayla üzerinden geçiyor ve yakıyorlar. Nerede insan haklarınız, demokrasiniz, özgürlüğünüz? Ölüye bile saygısı olmayanların diriye ne saygısı olur? Oğlumun katledilmesine sebep olanlardan her iki dünyada da davacı olacağım.”

 

“Binlerce Hasan İslam davasına feda olsun”
Oğlunu İslam dini uğruna feda ettiği için mutlu olduğunu dile getiren Gökgöz, “Oğlum İslam davasına feda olsun. Bir Hasan gitmiş, nedir ki? Binlerce Hasan İslam davasına feda olsun. İslam davasını sahipsiz bırakamayız. Oğlum da gitse, torunum da gitse, ben de gitsem; yine de azdır bu dava için.  Biz, Allah’a ve O’nun dinine iman etmişiz. Canımızı, kanımızı, malımızı ve hatta evlatlarımızı feda etsek de azdır. Bu davayı savunmayıp, İslam dışı ideolojiler peşinde koşanlar düşünsün ölümün şiddetini. Hasan şehit edildiği için mutluyum.” şeklinde konuştu.

 

Oğlu Hasan’ın şehit edilmesinin kendileri açısından gurur verici olduğunu belirten anne Mehtap Gökgöz de, insanları sokağa çıkaran Selahattin Demirtaş’tan şikâyetçi olduğunu söyledi.

 

“Elimi mezarına atınca kına oldu, iki gün boyunca geçmedi”
“Hasan gibi 5 tane daha oğlum olsaydı, onları da bu yolda şehit verirdim.” diyen anne Gökgöz, “Oğlum hiçbir olayın içinde yoktu. Allah için hizmetlerde bulunuyordu. Onun yolu, Allah ve Peygamberin yoluydu. Şehadeti bizim için şereftir. Onun mezarına gittim, elimi mezara atınca kına oldu. Elimdeki kına izi iki gün boyunca geçmedi. Biz kazandık, ama zalimlerin ağlaması lazım. Selahattin Demirtaş’tan şikâyetçiyim. Onların işi çok zor olacak. Öbür dünyada onlardan hesap soracağım.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler