Binlerce personelle yapılan operasyon devam ediyor

Binlerce personelle yapılan operasyon devam ediyor

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lilere yönelik 8 bini aşkın personelin katılımıyla düzenlenen operasyon devam ediyor.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 18 köyde dün sabah saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra başlatılan operasyon sürüyor.  17 helikopterin havadan destek verdiği operasyon 8 bin 158 asker, polis ve korucunun katılımıyla devam ediyor.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasında barınan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK’liler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip edilmesi ve PKK ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağın somut delilleriyle ortaya konulması amacıyla gerçekleştiği belirtildi.

16 komando taburu, 742 polis özel harekât personeli ve 558 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 7 bin güvenlik personelinin katılımıyla 5 Mart Pazar günü saat 05.00'ten itibaren operasyonun başladığı kaydedilen açıklamada, ele geçirilenler şu şekilde;

6 Mart saat 17.00 itibariyle 75 ev ve eklentilerinde yapılan aramada 5 ruhsatsız av tüfeği, bir tabanca ile 36 tabanca fişeği, bir boş havan mühimmatı, 4 uçaksavar mühimmatı boş kovanı, bir hassas tartı, 2 el terazisi, 15 çift mekap ayakkabı, 10 koli torpil tabir edilen patlayıcı madde, 27 şemsiye, 27 kamuflajlı tişört, 350 kilogram amonyum nitrat, 18 PKK’li kıyafeti, 3 sırt çantası, 11 ısıtıcı, bir çadır, bir oksijen tüpü ile muhtelif miktarda sıhhi malzeme ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ve PKK’lilerin yağmaladığı bombalı araç yapımında kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan 6 aracın ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, 28 yol kontrol noktasında 348 araç ve bin 641 kişinin yapılan sorgulamalar sonucu haklarında suç kaydı bulunan 5 kişinin gözaltına alındığı ayrıca yoklama kaçağı oldukları tespit edilen 31 kişinin yakalandığı ve Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest bırakıldığı bildirildi.

Operasyonda PKK’lilere ait 6 barınak ve 4 sığınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, sığınaklarda bulunan yaşam ve giyim malzemeleri savcılığının talimatıyla yerinde imha edildiği kaydedildi.

Ayrıca, uyuşturucuyla mücadele kapsamında ise 343 kilogram toz esrar, 452 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam 795 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiği ve savcılığının talimatıyla muhafaza altına alındığı ifade edildi. (İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.