"Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi" ödül töreni düzenlendi

"Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi" ödül töreni düzenlendi

Van’da Genç Memur-Sen tarafından hayata geçirilen, “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Van’da Genç Memur-Sen tarafından hayata geçirilen, “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında kompozisyon yarışması ödül töreni programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin bir konuşma yaptı.

Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen programda verildi.

Törene Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, okuyan, araştıran, ahlaklı, üretken ve çevreye duyarlı bir gençliğin yetişmesi için bazı projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bunlardan biri de 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesidir. Öğrencileri geleceğe hazırlayan bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. İlim, irfan ve hikmet sahibi gençler, güvenli ve aydınlık geleceğimizdir. Adanmış öğretmenlerle birlikte ilim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençlik için ellerini taşın altına koyduk. Milletimiz için, mazlum ve mağdurlar, ümmet için yol açan, yol olan ve yol alan bir enerji ve sinerjiyle çalışıyoruz.” dedi.

“Mücadele alanımızı geniş tutuyoruz”

Sermaye odaklarının her geçen gün kazanımlarla ilerlediğini ve düşünce tarihinin önemini gölgede bıraktığını dile getiren Ayşin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adına küreselleşme, globalleşme denen bu süreç beraberinde en çok gençlerin uyum sağladığı bir paradigma geliştirmiştir. Bu hayat biçimi gün geçtikçe insanı ufalamaktadır. Biz de milletimize, gençlerimize, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızın gereğini yerine getiriyor ve mücadele alanımızı geniş tutuyoruz. Gençler toplumun geleceğidir. Ruhen ve bedenen sağlıklı, sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevlerimizdendir. Projemizin bu bağlamda önemli bir işlev göreceğine inancım tamdır. Bilginin güç olduğu gerçeğini göz önüne alarak geleceğimizi, gençlerimizi bilgiyle donatmamız elzemdir. Tarihin her döneminde, okuyan, düşünen, üreten toplumların dünyanın geleceğine yön veriyor. Beklenen gün gelmiştir. Günün görevi ülkemizi sanatta, düşüncede, kültürde, ekonomide, adalette, yönetimde, mimaride, çevrede, bilimde daha iyi noktalara taşımaktır.”

Konuşmanın ardından projeye katılan öğrencilere ödülleri verildi.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.