"Bir buçuk milyon istihdamı başaracağız"

"Bir buçuk milyon istihdamı başaracağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir buçuk milyon istihdam yakalamaya çalışacaklarını söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Orhangazi Vizyon Çalıştayı Turizm Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir referandum sürecine girdiğini, sorun üreten bir sistemden gelecek vizyonu oluşturabilecek bir sisteme dönüşümün arifesinde bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin güçlü bir siyasi sisteme ihtiyacı olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bu güçlü siyasi sistemden artık tek bir beklentimiz olacak: Sorunlarımı çöz ve gelecek vizyonunu koy. Çünkü artık sorun üreten bir yapıyla muhatap olmamalıyız. Krizlerin yaşandığı, belirsizliklerin olduğu ve bu belirsizliklerin bedelini hiçbir suçu olmayan, emeğini, yüreğini, gayretini sağlıklı, olağan koşullara göre düzenleyen ama yanlış yönetimler dolayısıyla bedelini kendisinin ödediği süreçlerden bu ülkeyi ve bu milleti kurtarmamız lazım." dedi.

"Pamuk ipliğine bağlı bir sistem içinde mücadele ettik"

Sanayici ve girişimcilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizde yüzde 47 oy almış bir siyasi partiye açılmış kapatma davası vardı. Bir savcı, kapatma davası açtı ve 11 hâkim, 5 ay süresince milletin iradesini, siyasi istikrarı bıçağın sivri ucunda tuttu. Bir taraftan kesiyordu, bir taraftan deliyordu. Hem ekonomimizi hem öz güvenimizi hem yatırımcının geleceğe ait hedeflerine ister istemez 'Dur!' dedirtti. O yıl işsizlik yüzde 13,5'e kadar çıktı. Dünyanın daraldığı bir noktada istikrarlı bir Türkiye'nin yüzde 47 oy almış siyasi partisine dava açabilme yetkisini tek bir kişi kendisinde görüyor. Daha sonra 11 kişi de 5 ay boyunca bu milletin iradesiyle papatya falı gibi oynuyor. Parti bir oyla kurtuluyor, bir oyla kapanıyor. Sonunda bir oyla kurtuldu. Bu kadar pamuk ipliğine bağlı bir sistem içinde mücadele ettik ve bugünlere geldik."

Müezzinoğlu, kurulan tuzakların, oynanan oyunların ve darbe girişimlerinin bedelini halkın, girişimcinin ve yatırımcıların ödediğini belirterek, "İstediğini Karagöz-Hacivat gibi oynattığı bir noktadan bu milleti, ülkeyi kurtarmamız lazım. Bunun arifesindeyiz. Takdir milletin vicdanında, aklında ve geleceğe ait umutlarındadır." ifadelerini kullandı.

Aralık ayının işsizlik oranlarının mart ayında açıklanacağı bilgisini veren Müezzinoğlu, "Martta işsizlik rakamları aralık ayı için muhtemelen yüzde 12,2 veya 12,3 denilecek. Hafif bir yükselme olabilir. Ocak 2017'den itibaren işsizlik oranları önce bir duracak. Sonra da yaygın çalışmalarımız, sizin geleceğe sahip çıkmanız ve güven duygunuzla daha çok istihdam, üretme ve istihdamdaki yükü azaltarak daha güçlü rekabet etmeyi başaracak ve inşallah bir buçuk milyon istihdamı başaracağız. Bunun yanına bir 500 bin de işbaşı eğitimlerini koyduk. Yani biz, 500 bin gence 'İş yerime nasıl adapte olacak?' eğitimi vereceğiz. Diploması var ama teorik bilgisi yok. O zaman 3 ay süresince işbaşı eğitim programında bin 502 liralık ücretin tamamını biz üstleniyoruz. Gelsin, 3 ay iş yerinizde eğitimini görsün. Bütün yükünü biz üstlenelim ve 3 ay sonunda işe adapte olabilecek eğitimi aldıysa devam etsin. Bir yıl süresince yine bütün vergilerini üstlenelim ama istihdamda üreten, katkı sağlayan olsun, alın teri döksün ve siz de onun alın terini berekete dönüştürün. Hem siz üretin, hem ülke kazansın. Hep birlikte Türkiye’yi arzu ettiğimiz üst noktalara taşıyalım." şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, toplantıdan sonra Orhangazi esnafını ziyaret etti. (Mustafa Bikeç-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler