Bir çocuğu engelli aile 37 bin TL'lik su ve elektrik borçlarıyla ortada kaldı

Bir çocuğu engelli aile 37 bin TL'lik su ve elektrik borçlarıyla ortada kaldı

Diyarbakır'da bir çocukları engelli olan aile, ödeyemedikleri su ve elektrik borçlarının 37 bin TL'ye yükseldiğini belirterek yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden ve bir çocukları engelli olan Çoban ailesi biriken elektrik ve su borçların nedeniyle ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Yetkililere ve hayırseverlere seslenen aile, çocuklarının eskisi gibi sağlığına kavuşmasını istedi.

Belden aşağısı felç olan Murat Çoban’ın (12) annesi Nazire Çoban (42), çok zor durumda olduklarını, bazen komşularının yemek verdiğini söyledi.

Felçli çocuklarına devletin aylık bin TL verdiğini ancak verilen paranın ilaç masraflarına dahi yetmediğini belirten Anne Çoban, "Muayene parası da veriyoruz. Ben de hastayım. Bir yılda 3 kez ameliyat oldum.  Çocuğumuzun tedavisini yapamıyoruz. Bazen gelip evde fizik tedavi uyguluyorlar. Evimiz yedinci katta ve asansör yok. Götürüp getirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Tedavi olsa oğlum iyileşir.  Sürekli elektriğimiz kesiliyor. Bu ayın 17’sinden beri elektriğimiz yok. 22 bin TL elektrik borcumuz var. Borcumuz, ödemeyerek birikti. Yardım istiyoruz, bize yardımda bulunsunlar." dedi.

Baba Mehmet Çoban (46) ise elektrik ve su borcundan dolayı psikolojik sorunlar yaşadığını belirterek, hastalandığı için bir iş yapamadığını söyledi.

"Daha önce çiftçilik yapıyordum. Bana elektrik cezası geldi benimde ödeyecek param olmadığı için psikolojim bozuldu ve hipertansiyon çıktı." diyen Çoban, şunları söyledi:

"3 yıldır evden çıkamıyorum. Sürekli hastaneye gidip geliyordum.  Elektrik ve su borcum olmasın istiyoruz. Kuru ekmek olsa yetiniriz. Çalışabilseydim ve borcum olsaydı fark etmezdi. Hastalık yedi bitirdi. Çocuğum hep ağlıyor.  'Benim gibiler okula gidiyor ben neden gidemiyorum?' diyor. Dışardaki çocuklara baktığımda ağlayasım geliyor.  Tedavisi yapılırsa iyileşir. Canı sıkılmasın diye komşunun çocukları geliyor. Devletten artık bir yardım eli uzatılmasını istiyoruz.  Borcumu ödeyemiyorum. Haciz ve hapis cezası gelmiş. Gelip götürsünler, ne yapıyorlarsa yapsınlar."

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.