Bir dakikalığına engelli olup empati yaptılar

Bir dakikalığına engelli olup empati yaptılar

Gaziantep'te "Bir Dakika Engelli Olur Musun?" etkinliğine katılanlar, gözlerini kapatarak ve tekerlekli sandalyeye oturarak, engellileri anlamaya çalıştılar.

Gaziantep'te engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları anlamak amacıyla düzenlenen "Bir Dakika Engelli Olur Musun?" etkinliğine katılanlar, gözlerine bandaj takıp, tekerlekli sandalyeye oturarak engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamaya çalıştılar.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından "Dünya Engelliler Haftası" dolayısıyla "Bir Dakika Engelli Olur Musun?" etkinliği düzenlendi. Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlik kapsamında, Kızılay'a kan bağışı, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne ise organ bağışı yapıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, engelsiz bir kent için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, "Dünya Engelliler Günü" için değil, başka canlıları kurtarmak için toplandıklarını belirterek, tıp dünyasının engelliliğin nedenlerinden birisini sağlığa dayandırdığını bildirdi.

Çelebi, "Bir sıkıntı varsa ailenin tümü sıkıntıdadır. O zaman bizler engelli bireyler olarak başkalarının sıkıntısının bizim sıkıntımız olduğunu, başkalarının sorumluğunun bizim sorumluluğumuz olduğunun bilincinde olarak hastanelerde kan bekleyen kardeşlerimize kan olacağız. Eğer bir ailenin herhangi bir bireyi böbrek yetmezliğinden dolayı evden çıkamıyor, aile kan bulunamadığından bireyini kaybediyor ve kalp yetmezliğinde bir sıkıntı varsa bizler orada olacağız. Gaziantepli engelli kardeşlerim de sabahın erken saatinde engelsiz bireylere kan ve organ bağışı için yola düştüler." dedi.

Konuşmaların ardından programa katılanlar, gözlerini bandajla kapatarak, çıktıkları parkurda tekerlekli sandalyeye binip, koltuk değnekleriyle yürüdüler.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.