Bir damatsız düğün daha!

Bir damatsız düğün daha!

2000'li yılların başında FETÖ'nün polis ve yargıdaki uzantıları tarafından oluşturulan kumpas ile tutuklanıp ağır hapis cezasına çarptırılan Cömert Yorgun, ailesi tarafından organize edilen düğününe katılamadı.

Türkiye'nin karanlık yıllarında JİTEM, PKK, FETÖ gibi örgütlenmelerin Müslüman halka yönelik baskı ve zulümlere rıza göstermedikleri için çeşitli kumpaslarla mahkûm edilenlerin mağduriyeti devam ediyor.

Bu mağdurlardan, yaklaşık 17 yıldır cezaevinde olan Cömert Yorgun, evliliğinin nişanesi düğününe katılamadı. Düğün töreninde misafirlere hitap eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Ali Arslan, İslami kimliklerinden dolayı cezaevinde olan mahkûmların "Allah birdir" dedikleri için mağdur edildiklerini söyledi.

Hafız Muhammed Emin’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan düğünde, ilahi ve ezgiler okunurken, davetliler de hep birlikte halaya durdu.

Daha sonra damadın olmadığı düğünde kısa bir konuşma yapan Molla Ali Arslan, “Tarihte emsaline ender rastlanabilecek bir düğün yapıyoruz bugün. Diğer düğünlerden biraz farklıdır. Tarih boyunca kitaplarda okuduğumuz fedakâr annelerimizin, muvahhitlerin isimleri altın harflerle yazılmıştır. Fakat asrımızın tarihçileri, bu asrın fedakâr insanlarının isimlerini yazmakta kör ve sağır kaldı maalesef.” dedi.

Yıllardır cezaevlerinde suçsuz yere 15-20 -25 yıl yatan Müslümanların ve onların ailelerinin çektikleri sıkıntılara değinen Arslan, “Evet, evlatlar cezaevlerine giderken babalarını tanımadılar. Bir gün olsun bir sofrada oturup yemek yemediler. O babalar evlatlarının hasretiyle zindanlarda yaşadılar. Tek 'suçları' vardı! O da 'Allah birdir' diyorlardı. Ama o fedakâr bacılarımızın, o fedakâr annelerimizin ve o fedakâr ailelerin çektikleri kıyamete kadar zalimler için yüz karası olacaktır.” ifadelerini kullandı.

"Şu mazlumlara çare bulamayanlar kıyamet gününde bunun hesabını nasıl verecekler?" diyerek sözlerine devam eden Arslan, "Bakın düğün oluyor, insanın hayatındaki en sevinçli günü düğün günüdür. Bugün bacımıza, o fedakâr ablamıza canımız kurban olsun. Eşi, canını Allah için feda ederek zindanda bulunuyor. O da Hatice'tül Kübra’nın Muhammed Mustafa (sav)’ya sahip çıktığı gibi eşine sahip çıkıyor ve lisan-ı hal ile hepimize bu dersi veriyor. İşte aziz kardeşlerim biz böyle bir düğündeyiz.” diye belirtti.

Düğün töreni, okunan ilahi ve ezgilerle devam ederken, daha sonra cezaevlerinde olan Yusufîlerin yaşadıklarını konu edinen bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Düzenlenen düğün törenine HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Cemal Çoban, Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz'un yanı sıra HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ve ilçe başkanları katıldı.

İLKHA





































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.