Bir devletin geleceği eğitime verdiği önemden anlaşılabilir

Bir devletin geleceği eğitime verdiği önemden anlaşılabilir

Mardin'in Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, bir devletin ve bir toplumun geleceğinin görülebilmesi açısından en önemli göstergenin eğitim olduğunu söyledi.

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Kızıltepe Süleyman Demirel ilk, orta ve imam hatip ortaokulunda tören düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az,  Kızıltepe’de 250 okul, 70 bin aşkın öğrenci ve 3 bini aşkın öğrenciyle eğitim öğretime başladıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Eğitim toplumsal yaşamda bireyin sağlıklı ve etkili bir şekilde yaşamasını idare ettirebilmesi açısından hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu süreç içerisinde toplumların şekillenmesi, devletlerin hedeflerinin belirlenmesi bundan sonraki aşamada toplumlar içerisinde diğer devletler ile olan münasebeti hep eğitim sistemleri ve eğitime verilen önemle alakalı bir durumdur. Dolayısıyla bir devletin bir toplumun geleceğinin görülebilmesi açısından en önemli gösterge, eğitim sistemi ve o devletin eğitim ve öğretime vermiş olduğu önemden anlaşılabilir. Son yıllarda devlet bütçesinin büyük bir kısmının diğer alanlara kıyasla en büyük payının milli eğitime ve eğitim-öğretime harcanmış olduğunu görmekteyiz. Yapılan müfredat değişiklikleriyle beraber çağdaş, bilimsel, aynı zamanda milli ve yerli bir müfredat kazandırılarak eğitim öğretim faaliyetleri devam ettirilmektedir.”

Törene; İlçe Müftüsü Masum Taşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az ve Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdülkadir Gümüş, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler