Bir hafta içerisinde 37 PKK'li öldürüldü

Bir hafta içerisinde 37 PKK'li öldürüldü

​Son bir hafta içerisinde, ikisi sözde lider kadrodan olmak üzere yurt içinde 26 ve yurt dışında 11 olmak üzere toplam 37 PKK'li öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı, 14 - 20 Nisan tarihleri arasında yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Genelkurmaydan yapılan açıklamada, 14– 20 Nisan tarihleri arasında PKK'nin barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Tunceli, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara devam edildi belirtildi.

Açıklamada, yürütülen operasyonlar kapsamında ikisi sözde lider kadrodan olmak üzere yurt içinde 26 ve yurt dışında 11 olmak üzere toplam 37 PKK'linin öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "33 adet piyade tüfeği, 2 adet Dragunov (Kannas) keskin nişancı tüfeği, bir adet Zağros keskin nişancı tüfeği, bir adet makinalı tüfek, 3 adet roketatar, 4 adet tabanca olmak üzere toplam 44 adet silah ele geçirildi. 41 adet EYP tespit edilerek imha edildi. Teröristler tarafından kullanılan 33 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi." denildi.

Açıklamanın devamında 5 askerin hayatını kaybettiği, 9 askerin yaralandığı bilgisine yer verildi.

Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 8 bin 330 kişinin yakalandığı aktarılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde; 50 bin adet kök kenevir, 50,2 kilogram uyuşturucu, 238 litre kaçak akaryakıt, 26 bin 722 paket kaçak sigara ve 12 adet kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

açıklamada icra edilen operasyonlarla PKK'nin üzerinde oluşturulan baskı neticesinde, örgütün serbest hareket etmesi ve eylem kabiliyeti kısıtlandığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler