Bir haftada 3’ü çocuk 25 Filistinli şehid oldu

Bir haftada 3’ü çocuk 25 Filistinli şehid oldu

Siyonist terör çetesi, bir haftada Gazze Şeridi’nde 3’ü çocuk, 3’ü kadın toplam 25 Filistinliyi şehid etti.

Filistin İnsan Hakları Merkezi, Siyonist terör çetesinin 2-8 Mayıs tarihleri arasında Gazze Şeridi’nde 3’ü çocuk ve 3’ü kadın olmak üzere 25 Filistinliyi şehid ettiğini açıkladı.

Merkez, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgalcilerin bir hafta içinde Gazze Şeridi’ne saldırılarını yoğunlaştırarak onlarca hava saldırısı düzenlediğini ifade etti.

Bildiride, işgal ordusunun hava saldırılarının insanların yaşadığı meskûn mahallere kadar ulaştığına ve birçok sivilin şehid olmasına yol açtığına işaret edildi.

Bildiride ayrıca, siyonistlerin Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanlara yönelik öldürücü silahlar kullanmaya devam ettiği belirtildi.

İşgalcilerin 2-8 Mayıs tarihleri arasında ihlallerini Batı Yaka’da da sürdürdüğü kaydedilen raporda, bir hafta içinde Batı Yaka’da 62, Kudüs’te ise 2 baskın gerçekleştiren terör çetesinin 5’i çocuk, 2’si gazeteci 48 Filistinliyi alıkoyduğu bildirildi.

Filistin İnsan Hakları Merkezi, uluslararası toplumun tüm bu ihlaller karşısında sessiz kalmasının siyonistlerin kendilerini yasa üstü bir konumda görmesine yol açtığına dikkat çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler