Bir husumet daha henüz büyümeden HÜDA PAR'ın araya girmesiyle sulhla sonuçlandı

Bir husumet daha henüz büyümeden HÜDA PAR'ın araya girmesiyle sulhla sonuçlandı

Diyarbakır'da iki aile arasında henüz yeni başlayan husumet daha fazla büyümeden HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığı'nın araya girmesiyle barışla neticelendirildi.

Önceki günlerde Sur ilçesine bağlı Süngüler Mahallesi'ne kayıtlı Süngü ailesi ile Gencan Mahallesi'ne kayıtlı Ökmen aileleri arasında kavga yaşandı.

Yaşanan kavga sonucunda 2 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken kısa sürede taburcu oldukları öğrenildi.

İki aile arasında yaşanan kavgayı haber alıp olaylar daha da büyümeden araya giren HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığı, taraflarla önce ayrı ayrı sonra da bir araya getirmek suretiyle sulh görüşmelerini gerçekleştirdi.

Nihayetinde HÜDA PAR Sur İlçe Başkanlığı aracılığıyla bu husumet de tatlıya bağlanarak büyümeden sonlandırıldı.

Taraflar birbirleriyle helalleşerek Kur'an-ı Kerim'in şahitliğinde sulh yaptı.

Gerçekleştirilen sulh ile ilgili konuşan ve olaya ilk başından beri müdahil olan HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, "Allah bütün müminleri kardeş kılmış. Kardeşliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Dinimiz komşuluk hakkına çok önem vermiştir. Ev ve hanelerde olduğu gibi köylerin de birbirlerine komşuluk hakları vardır. Bundan dolayı bir köyümüzde bir sıkıntı varsa diğer yan komşu köyü onun sıkıntısını gidermek zorundadır. Onun namusunu, izzetini ve şerefini muhafaza etmek gibi bir sorumluluğu vardır." ifadelerini kullandı.

Sulh yapan taraflar HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol'a teşekkürlerini dile getirdiler. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.