"Bir idarecinin topluma hâkimiyeti ne kırbaç ne de kılıç ile değildir"

"Bir idarecinin topluma hâkimiyeti ne kırbaç ne de kılıç ile değildir"

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında ilçe müftülüğü tarafından “Hz Peygamber ve Güven Toplumu” temalı program düzenlendi.

Hilvan İlçe Müftülüğü tarafından “Hz Peygamber Ve Güven Toplumu” temalı Kutlu Doğum programı düzenlendi. İlçe Gençlik Merkezinde düzenlenen Kutlu Doğum programına Şanlıurfa Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Dr Ahmet Gündüz, İl Müftü yardımcısı Rıfat Çevik,  Harran Müftüsü, Bozova Müftüsü, ilçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Şoförler Odası Başkanı ve Selam- Der Başkanı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hacı Maksut Camii İmamı Mehmet Şah Yeniay, sela okudu. Ardından ilçe Müftüsü Tahsin Ekim, yaptığı açılış konuşmasında, halkın Kutlu Doğum etkinliklerine büyük bir teveccüh gösterdiklerini, bunu vesile bilerek herkesin birbirini kardeşler olarak kötülüklere karşı uyarmaları gerektiğini söyledi.

İlçe müftüleri de programda yaptıkları konuşmalarda Hz Muhammed'in adalet anlayışını, emanete riayetini, güvenli oluşunu, ahlakını, sadakatini ve idareci vasıflarını anlattılar.

Şanlıurfa Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Dr Ahmet Gündüz ise Hz Muhammed'in idareci vasfı üzerinde durarak günümüz idarecilerinin onu örnek alması gerektiğini vurguladı.

Gündüz, “Bir idarecinin topluma hâkimiyeti ne kırbaç ne de kılıç ile değildir, ancak adalet ile hükmetmektir. Kişi kim olursa olsun aralarında adalet ile hükmetmek gerekir.” dedi.

Program, yapılan dua ile sona ererken, daha sonra halka pilav ikramında bulunuldu.

Öte yandan ilçede, Anadolu İmam Hatip Kız Lisesi öğrencileri de bir etkili düzenledi. Okul bahçesinde gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliği Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken arından Mevlid-i Şerif okundu.

Seslendirilen ilahilerin ardından hadis oratoryosu, hatim duası yapıldı ve Siyer Sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)




































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.