"Bir toplumun şehadet kültürü ne kadar canlıysa o derece izzetli olur"

"Bir toplumun şehadet kültürü ne kadar canlıysa o derece izzetli olur"

​Şehit Metin Yüksel Platformu tarafından düzenlenen panelde konuşan Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Mehmet Eşin, "Bir toplumun şehadet ve cihat kültürü ne kadar canlı ise o toplum o kadar izzetli bir toplum olur." dedi.

Şehit Metin Yüksel Platformu tarafından MTTB Vakfı Konferans Salonunda "Şehit ve Şehadet" konulu panel düzenlendi.

Moderatörlüğünü Şehit Metin Yüksel'in yakın arkadaşı olan Akıncılar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şahin'in yaptığı panele konuşmacı olarak Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Mehmet Eşin, İHH Gazze Sorumlusu Mehmet kaya ve Gazeteci-Yazar Ramazan Deveci katıldı.

İslam önderlerinin ve şehitlerin vasıflarının anlatıldığı panelde ilk olarak Mehmet Kaya söz aldı.

İslam ümmetinin önünde olan şahsiyetlerin toplum ile hemhal olması gerektiğini belirten Kaya,  bugün İslam ümmetinin dağınıklığı, tebliğden kopuşu, fitne ve fesadın içine düşmesiyle birlikte nerdeyse Müslümanların birbirlerine tahammül etme sınırını kalmadığını söyledi.

"Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenler, sizin başınıza gelmeden cennete girivereceğinizi mi sandınız? Başlarına öyle yoksulluk ve sıkıntı geldi, öyle sarsıldılar ki, nihayet peygamber ve beraberindeki müminler, 'Allah'ın yardımı ne zaman?' demişlerdi. Biliniz ki Allah'ın yardımı çok yakındır." ayetine atıfta bulunan Kaya, "Şu anda Müslümanların, dünyanın her tarafında zulme uğradığı bir zamanda yaşıyoruz. Bu zulümle birlikte Müslümanlar birbirlerine düşürüldüler. Ayeti kerimenin dediğini yaşıyoruz. Bizler mutlaka Kur'an-ı Kerim'in dediği ve Resulullah aleyhisselamın bize gösterdiği şekilde İslam'ı yaşamak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Şehitlik fedakârlığın zirve noktasıdır." diyen Araştırmaca Yazar Mehmet Eşin ise şöyle konuştu: "İnsan malını verebilir; maddi şeylerin bu dünyada telafisi mümkündür ama canın telafisi mümkün değildir. Bir toplumun şehadet ve cihat kültürü ne kadar canlı ise o toplum o kadar izzetli bir toplum olur. Tarihte ve günümüzde cihat eden toplumlarda fedakârlığın zirvesini görmek mümkün. Şahitlik ve şehitlik hayatımızın her alanına yansımalı. Namazımızla, ibadetimizle, taatimizle, infak ve kardeşliğimizle zalime, tuğyana, nifak ve küfre başkaldırımızla şahitlik ediyoruz.

Şehidin, canını feda ettiğini ancak canı feda etmeden hayatı feda etmek gerektiğini vurgulayan Ramazan Deveci ise şehit gibi yaşamayanların şehit gibi ölemeyeceğini ifade etti.

Şehit Seyyid Kutub'un idam edilmeye götürülürken yaptığı konuşmayı hatırlatan Deveci, "Şehide (Seyyid Kutub), 'kelimeyi şehadet getir' denildiğinde, 'Sen bu kelime için maaş alıyorsun ben ise canımı veriyorum.' demiştir. Onun ortaya koymuş olduğu, kanıyla imzaladığı tevhit mücadelesi bize şahitlik etmeye devam ediyor. Biz, onun hayatından tevhit mücadelesini öğreniyoruz." şeklinde konuştu. (Nizamettin Aşkin- İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler