Bir yılda 127 bin kişiye ulaşıldı

Bir yılda 127 bin kişiye ulaşıldı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, “Hedef 100 Bin” projesinde bir yılda 127 bin kişiye ulaştı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından yürütülen projede 2018 yılında ulaşılması hedeflenen 100 bin kişiden daha fazlasına ulaşılarak Sağlık Okuryazarlığı adına önemli bir çalışmaya imza atıldı.

Konuya ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, “Toplumun sağlık okuryazarlığını artırmak, toplumda sağlık bilincini oluşturmak, sağlık hizmetlerine erişim konusunda farkındalık yaratmak amacıyla il merkezi, ilçeler, belde ve köylerdeki vatandaşlara doktor, psikolog, çocuk gelişimci, diyetisyen, hemşire ve ebelerden oluşan ekipler aracılığıyla ulaşıldı. Ulaşılan vatandaşların sağlık taramaları yapılarak hijyen, ağız diş sağlığı, üreme sağlığı, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obezite ile mücadele, bağımlılıkla mücadele, akılcı antibiyotik, kadına yönelik şiddet, çocuk ihmal ve istismarı gibi konularda eğitimler düzenlendi. Yapılan çalışmalarla toplumda koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sunuldu.” dedi.

Sünger, 11 ayda 127 bin kişiye ulaşan sağlık çalışanları ile 2018 yılı değerlendirmesinin yapıldığını ve aynı zamanda 2019 yılında yapılacak olan çalışmaların da belirlendiğini söyledi.

Bu projede görev alan sağlık çalışanlarına hediye takdim edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler