Bir zamanlar reklam için kullanılan sigara paketlerini sergiliyor

Bir zamanlar reklam için kullanılan sigara paketlerini sergiliyor

​Sigara ile Savaşanlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Emin Yağınlı, geçmişte sigara paketlerinin reklam aracı olarak kullanıldığına dikkat çekerek topladığı paketleri sergiliyor.

Sigara ile Savaşanlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Emin Yağınlı, geçmişte sigara paketlerinin üzerinde festival reklamının yapıldığını ve bazı kuruluşların yıl dönümünün yazıldığına dikkat çekerek yıllardır biriktirdiği paketleri sergiliyor.

Sigaranın insan sağlığına verdiği zararın yanında maddi ve manevi ciddi zararlara da sebebiyet verdiğini söyleyen Yağınlı, sigara ile ciddi manada mücadele verdiklerini söyledi.

Merkezlerinin İstanbul'da olduğunu ve 20 yıldır Adıyaman'da faaliyet yürüttüklerini anlatan Yağınlı, "Anayasayla çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığını korumak garanti altına alınmış olmasına rağmen maalesef sadece Türkiye değil dünyada birçok insanın müptela olduğu, bir bulaştıktan sonra kurtulmanın zor olduğu bir şeydir sigara." dedi.

Türkiye'de yıllarca tütünü özendirebilmek için adeta devlet eliyle reklam yapıldığını söyleyen Yağınlı, " Devlet askere gidecek gence asker sigarası vermiş, Gelin olacak kızımıza gelincik sigarası hediye etmiş. Gelin olunca sigara içsin diye. Milletvekili olana parlamenter sigarası uydurmuş, partiler adına sigaralar yapılmış. Kişiler adına sigaralar yapılmış. Bu memlekette insanımız sigara içsin diye gece gündüz demeden çalışılmış." dedi.

"İnsanla değil sigarayla savaşıyoruz"

Dernek olarak amaçlarının sigaranın verdiği zararlara karşı insanları korumak olduğunu dile getiren Yağınlı, "İnsanla değil sigarayla savaşıyoruz. Emekli bir din görevlisi imam hatip olmam hasebiyle yıllardır okullarda konferanslar, seminerlerle insanlara sigaranın zararını anlatmaktayım. 20 yıldır durmadan, usanmadan zevkle çocuklarımıza sigara içmemeleri için telkinde bulunuyoruz. Bu görevimize de ölünceye kadar devam edeceğiz." dedi.

Yağınlı, dünyadaki sigara firmalarının desteğiyle sigaranın terk edilmesinin zorlaştığına dikkat çekti.

Yıllardır, üzerinde festival reklamlarının yapıldığı, kurum ve kuruluşların yıldönümlerinin yazıldığı eski sigara paketlerini topladığını belirten Yağınlı, "Ben sigarayı bırakmak istiyorum.' diye bize gelenlerin bıraktıkları paketler de var. O paketler üzerinde kaç yıl içmiş, ne zamandan beri bırakmışsa tarihini alıyoruz ve yazıyoruz. Telefon numarasıyla da zaman zaman kendisiyle irtibat kurarak üyelerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler