Birecik-Halfeti yolu bir an önce açılmalı

Birecik-Halfeti yolu bir an önce açılmalı

HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Murat Çimender, partisinden oluşan bir heyetle heyelan alanında incelemelerde bulunarak,“100’e yakın köyün bağlantı noktası olan ve 2 aydır kapalı bulunan Birecik-Halfeti yolunun ulaşıma açılmasını istiyoruz.” dedi.

Heyelan nedeniyle 2 aydır ulaşıma kapalı bulunan Birecik-Halfeti yolunda incelemelerde bulunan HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Murat Çimender, vatandaş ve esnafı mağdur ettiğinden dolayı yolun derhal ulaşıma açılması çağrısında bulundu.Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde meydana gelen heyelan felaketinin ardından 2 aydır kapanan Halfeti-Birecik yolu, köylerinden Birecik’e gelmekte zorlandıkları için köylüleri, ticaret yapamadıkları için de esnafı mağdur etmeye devam ediyor.

Heyelan alanında incelemenin ardından açıklama yapan Çimender, “Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaklaşık 2 ay kadar önce büyük bir felaket yaşanmıştı. Dağ tarafından heyelan olmasıyla yol kapandı. Bu sahil yolu Şanlıurfa’nın 2 ilçesi olan Halfeti ve Birecik arasında kullanılan en yoğun yolumuzdur. Bu yol yaklaşık olarak 100 köyün kendi arasında ulaşımının yanı sıra ilçeler arasındaki ulaşımı da sağlayan ana yoldur. Yolun kapanmasıyla Birecik merkez esnafımız çok ciddi şekilde sorun ve sıkıntı yaşamaktadır. Keskince (Tılmusa) Mahallesinde oturan bir vatandaşımız 35 kilometre yol kat etmek zorunda kalıyor. Birecik’teki bu sorunun giderilmesi için yetkililere buradan çağrıda bulunuyoruz. Bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi ve 100 köy arasındaki bağlantı yolumuz olan Halfeti ve Birecik arasındaki yolun yetkililer tarafından ulaşıma açılmasını talep ediyoruz.” dedi. 

“Kelaynak Üretim Çiftliği de bu mağduriyetten nasibini aldı”

Yolun kapalı olmasından dolayı vatandaş ve esnafın ciddi anlamda ekonomik sorunlar yaşadığını aktaran Çimender, “Kelaynak Üretim Çiftliği de bu mağduriyetten nasibini aldı. Buraya aynı zamanda alternatif yollar da yapılabilir. Birecik’te yaz sezonu dolayısıyla esnafımız birkaç ay iş yapabiliyor. Yaz sezonu nedeniyle gerek kırsal mahallelerimizde gerek Birecik ilçe merkezimizde olsun bu hareketliliği bu yol tıkamaktadır. Esnafımız, vatandaşımız ve kırsal mahallede olan köylümüz bu yolun ekonomi olarak ciddi şekilde mağduriyetini yaşamaktadırlar.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler