Birecik-Halfeti yolunun kapalı olması nedeniyle esnaf kan ağlıyor

Birecik-Halfeti yolunun kapalı olması nedeniyle esnaf kan ağlıyor

HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Murat Çimender, Birecik-Halfeti yolunun heyelan nedeniyle iki aydan bu yana kapalı olduğunu belirterek esnafın ve köylülerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Murat Çimender, heyelan nedeniyle kapanan Birecik-Halfeti yolunun yeniden trafiğe açılması için çalışmaların yapılmadığına dikkat çekerek Şanlıurfa milletvekillerini göreve davet etti.

Birecik-Halfeti yolunun kapalı olması nedeniyle iki aydan bu yana esnafın adeta kan ağladığını ifade eden Çimender, esnafın borçlarını ödeyemediğini ve faturalarını yatıramadığını söyledi.

Yaptığı basın açıklamasında vatandaşların yaşadığı mağduriyeti dile getiren Çimender, "Şanlıurfa’nın Birecik ilçemizin halk arasında Kelaynak ve Sahil yolu olarak bilinen Halfeti-Birecik yolunun heyelan olmasıyla kayalar yola düşerek yolumuz kapanmıştır. Yol 2 aydır kapalı ve 2 aydır esnafımız kan ağlamakta, borçlarını ödeyememekte, faturalarını yatıramamaktadır. Bu mağduriyeti yaşayan yalnız esnaflar değil, köylülerimiz de aynı mağduriyeti yaşamaktadır.  İlçemizde esnaflarımızın yıl içerisinde alışveriş yoğunluğu yaz aylarında olmaktadır. Dolayısıyla ekonomimiz mevsimsel olarak hareketlenmektedir. Yolun tıkanmasıyla ekonomik olarak yaşanan mevsimsel hareketlilik de tıkanmaktadır. Bunun neticesinde esnaflarımız borçlarını ödeyememekte, kepenk kapatma zorunda kalmaktadır. Aynı zamanda köylülerimiz de yetiştirdikleri sebze ve meyveleri ilçemize getirmekte ciddi zorluklar ve sıkıntılar yaşamaktadır.  Bazı yetkililer tarafından yapılan açıklamalar herhangi bir çalışma olmaması nedeniyle esnaf ve köylülerimizi endişelendirmektedir." dedi

Mecliste Şanlıurfa’yı temsil eden milletvekillerine seslenen Çimender şu ifadeleri kullandı:

 "Şanlıurfa’mızı mecliste temsil eden 4 siyasi parti milletvekillerine buradan çağrıda bulunuyoruz. Bu millete vekâlet yapsınlar, vekillik yapsınlar. Herhangi bir ilde bir sorun olduğunda o ilin vekilleri sorunları giderme adına ellerinden gelen tüm çaba ve gayretleri sarf etmektedirler. Ankara’da Şanlıurfa’mızı temsil eden ve bu milleti temsil eden vekilleri de bu sorun ve sıkıntıları giderme adına göreve davet ediyoruz."

Birecik’te faaliyet yürüten sendikalar, STK’lar, odalara da çağrıda bulunan Çimender, "Birecik’te faaliyet yürüten sendikalar, STK’lar, odalara da bir çağrıda bulunuyoruz: Bu mağduriyet hepimizin mağduriyetidir. Bu mağduriyeti sahiplenerek, giderilmesi adına güçlü bir ses vererek,  kamuoyu oluşturup toplumumuzu ilgilendiren bu sorunu ve sıkıntıyı gidermek adına herkesi göreve davet ediyoruz." dedi.

Halfeti-Birecik yoluna alternatif olarak sunulan yolun da halkı mağdur ettiğini belirten Çimender, "Heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan sahil yolumuzun açılma çalışmalarından önce sahil yoluna en yakın güzergâhta alternatif bir yol, halkın hizmetine sunulmalıdır. Alternatif yol olarak sunulan İncirli yolu aynı şekilde esnafımızı, çiftçimizi ve köylümüzü mağdur etmektedir. Buradan tekrar yetkililere seslenerek, bu mağduriyeti giderme adına herkesin elinden geleni yapmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.