Birecik'te heyelanın kapattığı yolun açılmamasına tepki

Birecik'te heyelanın kapattığı yolun açılmamasına tepki

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan yolun yaklaşık bir aydır açılmamasına tepki gösteren esnaf, iş yapamaz hale geldiklerini belirttiler.

Şanlıurfa'da Birecik ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen heyelan dolayısıyla Birecik-Halfeti yolu trafiğe kapanmıştı. Kapanan yol bir ay geçmesine rağmen açılmazken bu durum başta esnaf olmak üzere bir çok kişinin tepkisini çekti.

Kapanan yolun onlarca köyün sakinleri tarafından kullanıldığına işaret eden hal esnafından Sadin Eroğlu, "Köylüler 5 defa geleceklerine bir defa geliyorlar. Köylüler gelmediği için mal satamıyoruz. Köylüler mallarını Halfeti yolundan direk olarak Nizip’e götürüyor. Eğer bunun yapılması 3 sene 5 sene sürecek ise hiç yapılmasın, yıksınlar.  Millet köyüne gidip gelemiyor. 10 kilometre gideceklerine 50 kilometre gidip geliyorlar." dedi.

Nihat Öztürk ile Müslüm Bozkurt da Birecik ve Halfeti ilçelerindeki çoğu köyün alışverişlerini kapanan yoldan geçerek kendilerinden yaptığını belirterek yolun yeniden trafiğe açılmasını istedi.

Semt pazarı esnafından Ahmet Kanıkara, "Bu yolun kapatılması esnafı bitirmiş durumda. Vergi, kira, elektrik, su faturası ödüyoruz. İşçi yevmiyesini veriyoruz. İşimiz olmayınca bunları karşılayamıyoruz." diye belirtti.

Yolun kapanmasının ardından kira paralarını dahi çıkaramadıklarını anlatan Hıdır Kot, "Çarşı pazarda köy sakinleri yok. Köylü vatandaş olmaz ise Kale Altı esnafı ne yapabilir? Kime ne satacak, kimden ne para kazanacak? Bu civarın ortalama dükkân kiraları 2 bin liradır. Bu da günde 65-70 lira demek. Biz günde 65 -70 liralık satış yapamıyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.