Birecik'te 'Kutlu Doğum' coşkusu

Birecik'te 'Kutlu Doğum' coşkusu

Ülkemizde birçok noktada ''Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed (s.a.v.)' temasıyla etkinlikler düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu, Birecik'te Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

ŞANLIURFA - Peygamber Sevdalıları Platformu, Birecik’te Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Birecik ilçe futbol sahasında saat 20.00’da başlayan program, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik öncesi ücretsiz araçlarla halk, etkinlik alanına taşındı.

Peygamber Sevdalıkları Platformu üyesi Birecik Uhuvvet-Der’in organize ettiği etkinlik, Hafız Abdullah Yazar Hoca’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Birecik Uhuvvet-Der Başkanı Abdurrahman Güneş, Siyonist ve emperyalist ülkelerin İslam coğrafyası üzerindeki oyunlarına dikkat çekti. Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler ümmeti Muhammed olarak bu gün içinde bulunduğumuz duruma bakarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şöyle ki bugün Mısır’da şanlı bir direniş sergileyen kardeşlerimiz maruz kaldıkları bu zulümler sırf yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (SAV)’i örnek aldıkları ve öyle bir hayat yaşamak istediklerinden dolayıdır. Zalimlerin haklarında idam kararı verdiği 529 yiğit sırf Muhammedi bir hayat yaşamak istediklerinden dolayı bu cezaya çarptırılmışlardır.”dedi.

Müslümanların yaşadığı tüm coğrafyalarda Muhammedi bir hayattan uzak tutulmak istendiğini kaydeden Güneş, “Müslümanlar Muhammedi bir hayat yaşamasınlar diye zulüm görüyorlar.  Bu yaşananlar Siyonist İsrail ve onun güdümündeki emperyalist Batı Ülkelerinin İslam Coğrafyası üzerindeki kirli emellerine ulaşmak için yaptıkları ve yaptırdıkları çok aşikardır. Onlar İslam alemini bölüp parçalayarak zayıflattıklarını ve bu ayrılık ve parçalanmışlığın kendi tahtlarının devamının garantisi olduğunu çok iyi biliyorlar. Bizler ise  birleşerek  ,yan yana durarak,el ele vererek Siyonistlerin ve Emperyalist Batı Devletlerinin ve onların yerli işbirlikçilerinin tüm hile tuzak ve desiselerini boşa çıkaracağımızı biliyoruz.’’ diye konuştu.

Hz.Muhammed’i anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz”

Güneş, konuşmasının devamında;  “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak İslam ümmetini vahdete götürecek tek mercinin Kur’an ve O Kur’an’ın yaşayan hali olan Hz. Muhammed (SAV) olduğunu anlatıyoruz. Etkinlik düzenlediğimiz her noktada bu gerçeği haykırıyoruz. Ezgilerimizde, marşlarımızda ve konuşmalarımızda hep Hz.Muhammed’i anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz.’’ dedi.

Açılış konuşmasından sonra sahne alan mevlüthanlar Kürtçe ve Türkçe Mevlüdü Şerif okudular. Daha sonra sahne alan küçük kız ilahi gurubu, okudukları şiir ile herkese duygulu anlar yaşattılar.

“Allah ve peygamberi sizleri cennete davet ediyor”

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Abdulbari Çelik, Hz Peygamberin hayatından kesitler sundu. Molla Çelik, “Ey insanlar Allah’ın vadi haktır. Allah’ın Kur’anda sizleri iman etmeye davet ettiği kabir haktır, kıyamet haktır. Allah’ın huzuruna çıkıp Allah’a hesap vermek haktır. Mü’minlerin Allah ile bütün peygamberlerl , salihlerle, velilerle , alimlerle, şehitlerle, cennette buluşması haktır. Sakın ha sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. Dünya güzellikleri sizleri aldatmasın. Dünya süsü sizleri aldatmasın. Hem de şeytan sizleri aldatmasın. Çünkü  biz yolcuyuz. Yolculuğumuz, seferimiz uzundur. Onun için şeytan alayhilane ve onun dostları sizleri Kur’andan sünnetten Muhammed Mustafa (s.a.v.) yolundan sakın ha sakın ayırmasın. Çünkü şeytan dostlarını sevdiklerini arkadaşlarını, ona tabi olanları cehenneme davet ediyor. Allah ve peygamberi de sizleri cennete davet ediyorlar.”şeklinde konuştu.

Molla Çelik, Allah’ın göndermiş olduğu kitap olan Kur’ana ve onun yaşayan hali olan Resulullah’a iman etmenin ve onun gibi yaşamanın önemine işaret etti. Herkesi Kur’an-ı okuma ve anlama seferberliği ilan etmeye davet etti.

Molla Çelik,  konuşmasından sonra program, ilahi ve ezgilerle devam etti. Programın kapanış duasını Abdurrahman Çoban Haca yaptı. (Ömer Elmaoğlu-İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.