Birlik beraberlik içerisinde olmalıyız

Birlik beraberlik içerisinde olmalıyız

Gaziantep Üniversitesinde eğitim gören yabancı öğrencilerle iftarda bir araya gelen GAÜN Rektör Prof. Dr. Ali Gür, gönül kırgınlıklarının baki kalmaması gerektiğini belirterek, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Katar Hayır Derneği ve Yeryüzü Gençlik Derneği ile işbirliğinde kentte eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik iftar programı düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi bahçesinde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akşam ezanın okunmasıyla iftar yemeğine katılanlar hep birlikte dualar eşliğinde orucunu açtı.  

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Ramazan’ın bereketinden istifade edilmesi için böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

Gür, “Zaman geçiyor, gönül kırgınlıkları baki kalmamalı ve Ramazan ayının bereketli günlerinde küçük hesaplara takılmayıp, büyük fotoğrafları görüp, ülkemizin geleceğini düşünmek, birlik ve beraberlik içerisinde el ele, gönül gönüle hiç tereddüt etmeden birlikte adım atmamız gerekiyor. Bugünkü iftar softamızda bu gönül birlikteliğini oluşturmak adına bir uğraş, bir çabadır. Bu çabamıza destek vererek aramızda bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, afiyet olsun diyorum ayrıca şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.” dedi.

Program, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik’in yaptığı duanın ardından sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler