Birlis’te YKS adaylarına ikramda bulunup köy çocukları için kalem topladılar

Birlis’te YKS adaylarına ikramda bulunup köy çocukları için kalem topladılar

Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından YKS'ye giren adaylara girişte baklava ikram edilirken, çıkışta ise sınavda kullanılan eğitim materyalleri köy çocukları için toplandı.

Bitlis Gençlik Merkezi gönüllüleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavına giren adaylara, sınav öncesi baklava ikramda bulunurken, sınavdan çıkan adaylardan ise kullandıkları eğitim materyalleri köy çocukları için toplandı.

Sınavın yapıldığı 42 okulun önünde stant açan Bitlis Gençlik Merkezi gönüllüleri, önce ikramda bulundular sonra da köy çocuklarını sevindirmek için eğitim materyallerini topladılar. Sınavın yapıldığı okulların önünde yapılan bu uygulama, hem sınava giren adaylar hem de dışarda bekleyen aileler tarafından takdirle karşılandı. Sınavda çıkan adaylar, dışarda açılan bu stantlara uğrayarak, kalem ve silgilerini teslim ettiler.

Bitlis Gençlik Merkezi gönüllülerinin yaptığı bu güzel davranış hakkında bilgi veren Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Bulan, bu etkinlikle yaklaşık 8 bin adet kalem topladıklarını söyledi.

Bulan, "15-16 Haziran günü Yükseköğretim Kurumları Sınavı yapıldı. Bitlis merkez ve Tatvan ilçemizde yaklaşık 42 okulda gerçekleştirilen sınavda, gençlik merkezi gönüllülerimiz her zaman olduğu gibi burada da güzel bir kampanya başlattılar. Okul önlerinde açtığımız stantlarda baklava ikramı yaptık. Sınavdan çıkan adaylardan ise kullanmış oldukları eğitim materyallerini, köy okullarımızda okuyan öğrenci kardeşlerimize ulaştırmak için topladık. Emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler