Birtakım odaklar çocukların camilere alışmasını istemiyor

Birtakım odaklar çocukların camilere alışmasını istemiyor

TGRT TV'de ilahiyatçı unvanıyla program yapan Osman Ünlü'nün camiler hakkındaki gayri ahlaki sözlerine tepki gösteren Gaziantep'teki STK temsilcileri, birtakım odakların çocukların camilere alışmasını istemediklerini söylediler.

TGRT TV'de ilahiyatçı unvanıyla program yapan Osman Ünlü'nün camiler hakkında gayri ahlaki sözler sarf etmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Çocukların yarının gençleri olduğunu vurgulayan Gaziantep'teki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, camilerde genç bir cemaatin oluşmasının bazı kesimler tarafından kabul edilemediğini dile getirdiler.

Ünlü'nün camilerde çocuklar için düzenlenen programlar üzerine sarf ettiği sözlere sert tepki gösteren Diyanet-Sen Şube Başkanı Müslüm Göral, camilerde çocuk sesinin olmamasından korkulması gerektiğini belirtti.

TGRT'nin son dönemlerde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i hedef almasının dikkat çekici ve manidar olduğunu dile getiren Göral, "Son Zamanlarda Diyanet'e yönelik bir yıpratma kampanyası başlatılmış durumda. Özellikle de bir medya kuruluşu tarafından bu yapılmaktadır. İşin acı tarafı da bu medya kuruluşunun mütedeyyin insanların destekleri ile kurulmuş olmasıdır. Fakat işin acı tarafı, bu medya kuruluşu bugün Diyanet'i yıpratmanın yollarına bakıyor. Daha önceki günlerde de Diyanet İşleri Başkanımızla ilgili olarak bazı haberler yayınladılar. Şu anda çocukların camilere gitmesinin uygun olmadığını söylemeleri ve camileri çok kötü bir yere benzetmiş olmaları kabul edilir gibi değil." dedi.

"Biz çocukları camiye alıştırmanın gayretini verirken böyle bir şey kabul edilemez"

Diyanet-Sen olarak TGRT ve Ünlü hakkında suç duyurusunda bulunacakları bilgisini veren Göral, "Bu konu ile ilgili olarak Diyanet-Sen Genel Merkezimiz sert dille kınama mesajı yayımladı. Ayrıca bu şahıs ile ilgili bugün suç duyurusunda bulunulacaktır. Şubelerimizin olduğu illerde de bu şahıs ile ilgili suç duyurusunda bulunulacak. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza dini en iyi şekilde öğretmemiz, camiye alıştırmamız ve camiyi sevdirmemiz gerekirken bunun yerine kalkıp 'Bu çocukların camide işi nedir, neden gürültü yapıyorlar? Yarın Diyanet bilmem burayı şu yere de benzetebilir.' şeklindeki söylemler kabul edilebilir değil. Eğer camilerde çocuk sesi yoksa o zaman korkmamız, bu işin hesabını yapmamız ve nasıl bir yanlış içerisinde olduğumuzu görmemiz lazım. Biz bunun derdindeyken ve çocukları camilere alıştırmanın gayretini verirken böyle bir şeyin yapılması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

"Camide genç bir cemaatin oluşması bazı kesimler tarafından kabul edilmiyor"

Camilerde genç bir neslin oluşmasının bazı kesimler tarafından kabul edilemediğini ifade eden Göral, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu tür haberlerin böyle bir kanal tarafından söylenmesi dikkat çekicidir, manidardır. Burada bir kasıt olduğu kesindir. Bazı kişilerin kafasında soru işaretleri oluşacak. Esas amaç zaten budur. Camide çocukların ve genç bir cemaatin oluşması bazı kesimler tarafından kabul edilmiyor. Bunun önüne geçmenin hesabını yapıyorlar. Burada böyle bir plan ve art niyet olduğu görülmektedir. 'Yaşlı insanlar camiye gelsin. Camiye gitmek sadece yaşlı insanların işi. Gençler camiye alışmasın. Gençlerin camiyle, din ve Diyanet'le hiçbir alakası olmasın.' istiyorlar. Ülkedeki bu profili değiştirmek amaçlıdır. Camilerde genç bir neslin olması bazı kesimler tarafından kabul edilemiyor."

"Çocukların camideki manevi havayı teneffüs etmesi önemli"

Bu noktada ailelere çağrıda bulunan Göral, "Kesinlikle camilere giderken çocuğunuzun elinden tutun, camiye getirin. Çocuklarınız camiye alışsın, camiyi tanısın, camiyi sevsin ve görsün. Camideki manevi havayı teneffüs etsin. Çocukların camideki o manevi havayı teneffüs etmesi önemlidir." şeklinde konuştu.

Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Mustafa Özaslan ise ancak inançsız ve Kur'an'sız bir neslin yetişmesini isteyen kesimlerin çocukların camilere gitmesinden rahatsız olacaklarına dikkat çekti.

"Çocuklarımız camilerimizden uzak kaldığı için toplumun durumu gözler önünde"

Ebeveynlerin camilere çocuklarıyla birlikte gitmeleri çağrısında bulunan Özaslan, "Çocukların camiye gelmesi noktasında bazı odaklar farklı bir amaç gündeme getirseler de camilerimiz elbette ki çocukların mekânı ve meskeni olmalı. Eğer çocuklarımızı camilere davet etmezsek, temel dini bilgileri, Kur'an-ı Kerim ve ilmihal derslerini almazlarsa sokak ve caddelerde farklı bir ahlaka ve düşünceye sahip olacaklardır. Elbette ki camilerin çocuklarımıza açılması lazım. Birtakım çevreler çocukların camilere gelmesinden rahatsız olabilir ama biz Müslümanlar olarak çocuklarımızın camilere gelmelerini iftiharla karşılıyoruz. Özellikle de şu anda Ramazan dolayısıyla teravihlere giderken çocuklarımızı götürmemiz lazım. Çocuklar aslında camilerde bir rahatsızlık vermiyor. Şimdiye kadar çocuklarımız camilerimizden uzak kaldığı için toplumun durumu gözler önündedir." dedi.

Diyanet'in camilere çocuk alanları yapmasını eleştiren Ünlü'ye tepki gösteren Özaslan, Diyanet İşleri Başkanlığının çocukların camiye olan ilgisini artırmak adına camide düzenlenen etkinliklere destek verdiklerini ve halkın Ünlü gibi kişilere itibar etmemesini istedi.

"Bir takım odaklar çocukların camilere alışmasını istemiyorlar"

Özaslan, geçmişte de çocukları ve halkı camilerden uzaklaştırmak isteyenlerin bazı oyunlar oynadığına değinerek, "Bir takım şer odakları son zamanlarda Diyanet'in çocukları camilere teşvik etme noktasındaki çalışmaları üzerine algı operasyonu yapıyorlar. Geçmişte bunları çok yaşadık. Çocukları ve halkı camilerden uzaklaştırma adına oyunlar oynandı. Oldukça olumsuz durumlar yaşandı. Birtakım odaklar neslimizin camilere gitmesinden, Diyanet'in ve İslami STK'ların teşviki ile çocukların camilere alışmasından rahatsız ve bunu istemiyorlar. Neslimizin inançsız ve Kur'an'sız yaşamasını istiyorlar. Bunun için bir çaba var. Toplum olarak bizlerin, çocuklarımızın camilere gönderilmesi noktasında elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Camilerin, Allah'ın evlerinin, ismini bile söyleyemediğimiz bir yere benzetilmesini hiçbir yere sığdıramıyoruz, kınıyoruz. Camiler Allah'ın evleridir, bizim kutsallarımızdır. Bu tür kişilerin söylemlerine prim vermemek lazım." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.