Bismil Belediyesinden okul öncesi eğitime büyük destek

Bismil Belediyesinden okul öncesi eğitime büyük destek

Bismil’de okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında Bismil Belediyesinin okul öncesine yaptığı yatırımlar ile ilçedeki okullaşma oranı günbegün artmaya devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Belediye Başkanlığından talep ettiği okulların bakım ve onarımları, öğrenci gezileri, kültür ve sosyal etkinlikler yanında okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla talep edilen kırtasiye, temizlik ve donatım malzemeleri okullarımıza dağıtılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.

“Okul Öncesi Eğitime Yapılan Yatırım, Geleceğe Yatırımdır”

Bismil Belediyesi olarak her fırsatta eğitime destek verdiklerini ifade eden Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, ” Bismil Belediyesi olarak eğitime yaptıkları yatırımlarla aynı zamanda geleceğe yatırım yaptıklarını ifade ederek,” Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almaları için hem derslikleri modernleştiriyor hem de yeni derslikler yapıyoruz. Okul öncesi eğitim ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Hükümetimizde okul öncesi eğitime çok büyük bir önem veriyor ve okul öncesi eğitimde sınıf sayısının arttırılması yönünde bir politikası var. Biz de Bismil Belediyesi olarak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımıza önemli bir destekte bulunuyoruz. Şuana kadar 12 prefabrik anaokulu inşa ettik. Aynı zamanda Anaokullarımıza malzeme, kırtasiye ve tadilat yardımında bulunuyoruz. Böylece Bismil’i okul öncesi eğitimde Türkiye standartlarının üzerinde bir standarda kavuşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Konuya ilişkin bilgi veren Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, “Hedefimiz kurum sayımızı arttırırken aynı zamanda okul öncesi eğitimin kalitesini de arttırmaktır. Çünkü eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim, gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir. Amacımız, okul öncesi eğitimi aksayan her yönüyle ele almak, sorunları tespit ederek ilçemizde ve ilçemize bağlı köylerde çözüm önerileri geliştirmektir.” dedi.

‘Belediye Taleplerimizi Karşıladı’

Belediyenin eğitime katkısının çok olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Ak, “İlçede bulunan anaokullarımızın özellikle köy okullarının oyuncak, halı, masa gibi ihtiyaç malzemelerinde bize talepleri oldu. Bize gelen bu talepleri Bismil Belediyesine bildirdik, belediyemizde okullarımıza malzeme desteği verdi. Bundan dolayı Bismil Belediye Başkanlığına ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler