Bismil Belediyesinden sıfır atık projesine büyük destek

Bismil Belediyesinden sıfır atık projesine büyük destek

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Sıfır Atık Projesine destek vermek ve yılbaşından itibaren başlayacak ücretli plastik poşet uygulamasına dikkati çekmek için vatandaşlara ücretsiz bez torba dağıttı.

Görevlendirmenin ardından çöp, yol, su, yeşil alan, sosyal yaşam, toplu taşıma, kültür ve sanat gibi birçok alanda yaptığı önemli hizmetlerle halkın takdirini toplayan Bismil Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle ilçe sakinlerinin refah seviyesini yükseltmek için çalışmalarını yürütüyor.

Bu kapsamda Belediye “Sıfır Atık” projesine destek vermek ve yılbaşından itibaren başlayacak ücretli plastik poşet uygulamasına dikkati çekmek için “Bez Torba Kullan, Doğayı Koru” projesi hazırladı. Proje kapsamında peyder pey olarak yıl boyunca 50 bin bez torba dağıtacağını söyleyen Başkan Yüksel” çevrenin önemine vurgu yaparak gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak gerektiğini söyledi.

Başkan Yüksel, “Bez Torba Kullan Doğayı Koru” projesi kapsamında öğrencileri bilgilendirmek için okullarda eğitim seminerleri düzenleyerek bez torba kullanımının doğaya yararı konusunda öğrencileri bilgilendirdiklerini aktardı.

İlçede haftanın her günü kurulan pazarda yaklaşık 90 kilogram plastik alışveriş poşeti kullanıldığını işaret eden Yüksel, bu poşetlerin doğaya büyük zarar verdiğini sözlerine ekledi.

“Hem çevremiz temiz olacak hem de paramız cebimizde kalacak”

Pazarda alışveriş yapan Fatma Turan, plastik poşet kullanmamanın, kendileri için daha iyi olduğunu söyleyerek” Şuan plastik poşet alacak paramız yok Belediyenin bez poşetlerin dağıtmasıyla plastik poşetleri almaktan kurtulacağız. Hem çevremiz temiz olacak hem de paramız cebimizde kalıyor. Yapılan bu proje için Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. ”dedi.

Dağıtılan bez torbayı kullanmaya başladığını ifade eden Seyran Altundağ ise, “Ben daha önce hiç bez torba ile alışveriş yapmadım. İlk defa yapıyorum, bunun için memnunum.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler