Bismil HÜDA PAR`dan kitlesel iftar VİDEO

Bismil HÜDA PAR`dan kitlesel iftar VİDEO

Hür Dava Partisi Bismil ilçe teşkilatının İstasyon Çay Bahçesi'nde düzenlediği iftar yemeğine halk yoğun ilgi gösterdi.

DİYARBAKIR - HÜDA PAR Bismil İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine ilçedeki tüm sivil toplum kuruşları, kanaat önderleri, siyasi partiler ve âlimler katıldı.

 

1300 kişinin iştirak ettiği iftar yemeğine Şeyh Muhammed El Mütevekkil El Haznevi, Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Ak Parti İlçe Başkanı Zeki Kartal ile HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ve çok sayıda davetli katıldı.

 

İftar etkinliği Şeyh Muhammed El Mütevekkil El Haznevi'nin okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı. Akabinde Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Mevlid-i Şerif okudu. HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Ali bilmez iftar programında bir konuşma yaptı.

 

Bilmez konuşmasında, "Bu mübarek ayda Müslümanların bir araya gelmesini elbette küçümsememek lazım. Sizden ricam bize çok dua edin, Allah bizi Kur'an ve Sünnet üzerinde ayağımızı sabit kılsın, bizi ihlaslı kılsın. Bu yapılan hizmetlerden sonra Allah bizi şaşırtmasın. Allah şahittir ki biz sizi seviyoruz. Bizim sizi burada bir araya getirme gayemiz kardeşlik bağımızı yenilemek ve İslam'ın vahdetini kurmaktır. Allah'ın rızasını kazanalım, başka hiçbir niyetimiz yoktur." dedi.

 

Bilmez konuşmasının devamında Mısır olaylarına değinerek, "Malumunuzdur Mısır'da zamanın firavunu yüzlerce Müslüman'ın kanını döküyor. Nasıl ki Allah Musa zamanında kâfirleri suda boğarak helak ettiyse, İnşallah bu mazlum Müslümanların dökülen kanları da kâfirleri helak eder ve İslam'ı hâkim eder." diye ifade etti.

 

Ali Bilmez daha sonra, Bismil'de 8 kişinin hayatını kaybettiği olaya değinerek, "Bu güzel ilçemizde her sene güzel ortam yaşanırken, hayırlı günlerde mutlaka bir katliam meydana geliyor. Bu katliamlar bu memlekete yakışmıyor. Herkes kendince biraz duyarlı olursa bir daha böyle katliamlar meydana gelmez. Müslüman olarak herkes elini taşın altına koyarak bu tür olayları men etsin." ifadesinde bulundu.

 

Bilmez son olarak, "Buraya geldiğiniz için size teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun" diyerek konuşmasına son verdi.

 

İftar yemeğine Diyarbakır'dan katılan HÜDA PAR İl Başkanı Vedat Turgut da bir konuşma yaparak, "Bu ramazan ayı Allah Müslümanları gaflet uykusundan uyandırsın. Ramazan'ı Müslümanların birleşmesine vesile olsun. Bizler hamd edelim ki, Allah bizi Müslüman olarak yarattı. Bizi Hz. Muhammed'in ümmetinden yarattı. Hamd edelim biz bu günlere gelebildik, ramazan ayını görebildik. Dünya'nın her yerinde Müslümanlar zülüm altındadır. Müslümanlar mustazaftır. Kanları dökülenler mazlum olan Müslümanlar." şeklinde konuştu.

 

Akşam ezanının okunmasıyla iftarlar açıldı. İftardan sonra davetliler memnuniyetlerini dile getirerek dağıldı. (Hasan Gündüz - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.