“Bismil Sanayi sitemiz yapılırsa bin kişi istihdam edilir”

“Bismil Sanayi sitemiz yapılırsa bin kişi istihdam edilir”

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yeni Sanayi Sitesi yapılması halinde bine yakın kişinin istihdam edileceğini söyleyen Metalciler Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Yavuz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsat konusunda kolaylık sağlamasını istedi.

Bismil Metalciler Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Yavuz, ilçede yıllardır yapılması için uğraştıkları yeni Sanayi Sitesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslenerek ruhsat konusunda kolaylık sağlamalarını istedi. Yavuz, yeni sanayi sitesinin yapılması halinde bine yakın kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Bismil Sanayi Sitesi yönetimi ve esnafı olarak yeni sanayi sitesinin yapımı için 8 kuruma başvurduklarını söyleyen Hasan Yavuz, Diyarbakır Valiliği de olmak üzere hepsinden olumlu görüş aldıklarını söyledi.

Yeni sitenin yapılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin de imar onay izni belgesinin gerektiğini aktaran Yavuz, ancak bir türlü gereken belgeyi alamadıklarını söyleyerek, “Sanayi sitesinin yapılması için iki sene önce başvurduk. Geçen sene sonuçlandı ve bize olumsuz rapor verdiler. Gerekçe olarak karayolun dar olması. 15 metre olması gerekiyormuş.  Oysaki mevzuata göre öyle bir şey yok. Mevzuata göre yolun olması gerekiyor. Yol da var zaten. Karayolları da diyor ki oradan caddeye bağlantı var. Buna rağmen belgeyi alamadık. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ricamız, Bismil Metalciler Sitesi için imar verilmesidir. Verilirse bu sene inşaata başlayacağız. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Daire Başkanına geçen gün başvurduk dosyayla ilgili. Zaten daha önce de bilgi sahibiydi. Bize, ‘Aynı dosyayı tekrar getirin, biz değerlendireceğiz, komisyona sunacağız. Eksikleriniz varsa ret etmeyeceğiz.” dediler.” ifadelerini kullandı.

Yavuz, yeni sitenin yapılması halinde yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini belirterek, “Şu anki sanayi sitemiz küçük olduğu için imalat yapamıyoruz. 90 dönümlük bir arazi için gereken resmi mercilere başvurduk.  Hedefimiz ortalama 100 iş yeri açmak. Eğer bu yüz iş yeri açılırsa ve her bir işyerinde on kişinin çalışacağını varsayarsak bu da bin kişi eder. Bu büyük bir şeydir. Ayrıca ciddi bir ihtiyaçtır. Yüzlerce, binlerce genç sokaklarda işsiz dolaşıyor. Eğer öyle bir yer açılırsa bu insanlara iş imkânı vereceğiz.” diye konuştu. (Hasan Gündüz- İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler