Bismil Tepe beldesinde sel baskını

Bismil Tepe beldesinde sel baskını

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Tepe Beldesi'nde şiddetli yağmur sonucu İncirlik deresi ve Çamelu yatağındaki suların taşması sonucu sel baskını yaşandı.

DİYARBAKIR – Bismil’in Tepe Beldesi’nde aşırı yağışlar sonucu İncirlik deresi ve Çamelu yatağının taşması nedeniyle yaşanan su baskını sonrası görüştüğümüz Yeşilova Mahallesi muhtarı Şeyhmus Özaydın, daha önce de bu tür sel felaketleri yaşadıklarını belirterek, “Bizler tüm yetkili mercilere başvurduk. Kaymakam, Vali, Savcılık, Karayolları Müdürlüğü ve Tepe Belediyesi’ne müracaat ettik. Şu ana kadar bizimle ilgilenen olmadı. Yapılan köprüler yetersiz olduğu için suların altında kalıyor. Şiddetli yağmur köprüleri bile taşmaktadır” dedi.

 

Evi ve tarlası su baskınına uğrayan Hamza Güneş ise, yetkililerin bir an önce bu duruma el atarak yardımcı olmasını istediklerini kaydederek, “Biz artık perişan olduk. Belediye, Karayolları ve Devlet Su İşleri’ne müracaat ettik. Artık devreye girmelerini istiyoruz. Bir ömür boyu bu çileyi mi çekeceğiz? Veya boğulup ölmemizi mi bekliyorlar, anlamıyorum! İncirlik deresinin taşmasından kaynaklanan seli bu sene üçüncü defadır yaşıyorum. Evim tarlam sular altında kaldı” ifadelerini kullandı.

 

Tepe belde Belediyesi kepçe operatörü Hamit Güneş ise adeta isyan ederek, “Ben 22 senedir belediyede çalışıyorum. Her sene aynı durumla karşılaşıyoruz. Ne gecemiz, ne gündüzümüz, ne pazarımız var. İşimizi bırakıp bu İncirlik ve Çamelu dereleri ile uğraşıyoruz. Yeter artık! Tüm yetkililere sesleniyorum. Artık bu işe bir el atın. Şayet bu sene de köprüler yapılmazsa istifa edeceğim. Gece saat 02.00’de kalkmışım, halkımız zarar görmesin diye sabaha kadar direksiyon başındayım. Devlet Su İşleri’nin bir an önce köprüleri yapmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Tepe belde Belediye Başkanı Ahmet Çelebi ise, “Bizler elimizden geleni yapıyoruz. personellerimiz ve iş makinelerimiz ile halkın hizmetinde olduk. Bu iş Devlet Su İşleri’ne kalmış. İhalesi tamamlanmış. 15 Mayıs’ta gelip yapmaları lazım” iddiasında bulundu. (Aydın Bal / Hasan Gündüz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.