Bismil’de 15 genç çiftçiye hibe hayvan dağıtımı yapıldı

Bismil’de 15 genç çiftçiye hibe hayvan dağıtımı yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımda genç çiftçilerin desteklenmesi amacıyla yürütülen ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 15 genç çiftçiye hibe edilen küçük ve büyükbaş hayvanların dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması ve genç çiftçi girişimcilerin desteklenmesi amacıyla yürütülen ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 15  genç çiftçiye hibe edilen küçük ve büyükbaş hayvanın dağıtımı yapıldı.

Konu hakkında bilgi veren Bismil ilçe Tarım Müdürü Remzi Çekiç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında Bismil’de 15 genç çiftçinin hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi.  

Proje kapsamında hayvanları hak sahiplerine teslim ettiklerini söyleyen Çekiç, “Bunların aşılarını ve sigortalarını yaptırıp 5 yıl boyunca denetimimizde, kontrolümüzde olacaklar. Bu da çoğu bayan olan bu genç çiftçilerimizin ailelerine ek bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

‘Genç Çiftçi Projesi’nde amacın; tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması,  kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi ve gelir düzeyinin yükseltilmesi olduğunu belirten Çekiç, ”Bu projelerle ilçemizde aile işletmeciliği canlanacaktır. Aile bütçesine ek gelir sağlanacak, işsizlik nedeniyle kırsal kesimden kente göç eden genç nüfus doğduğu yere dönerek geçimini burada sağlayacaktır. Böylece üretimle birlikte atıl iş gücünün değerlendirileceği görülecektir.” dedi.

Bismil’in Güroluk (Keselê) köyünde çiftçilik yapan Adil Sevim, ‘Genç Çiftçi Projesi’ projesi kapsamında 6 adet büyükbaş Simental hayvanı hibe olarak aldığını belirterek, “6 adet düve aldık, inşallah memnun kalırız. İhtiyacımız vardı. Devlet bize desteği verdiği için çok memnunuz. Düveler de simental tipidir, iyidirler inşallah faydasını görürüz. Bu konuda bize yardımcı olan Bismil tarım ilçe müdürlüğüne çok teşekkürlerimizi sunuyoruz.“ İfadelerini kulandı. (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.