Bismil'de gölete giren yüz kaz telef oldu

Bismil'de gölete giren yüz kaz telef oldu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı bir köyde gölete giren kazların telef olduğunu söyleyen köy sakinleri, diğer hayvanlarının ölmemesi için suyun analizinin yapılmasını istediler.

Bismil'e bağlı Çorapa (Gültepe) köyü sakinleri, gölete giren kazlardan yüz tanesinin telef olduğunu belirterek, yetkililerden suyun analizinin yapılmasını talep ettiler.

Köy sakinleri, birkaç gündür gölete giren kazların telef olduğunu birçok kaz ve büyükbaş hayvanın da hastalandığını ifade etti.

Geçimlerini hayvancılıkla sağladıklarını söyleyen Köy sakinlerinden Mesut Şimşek, "Köyümüzün kazları kaç gündür gölete girdikten sonra hastalanıp ölüyorlar. Şimdiye kadar yüz kazın öldüğü göletin suyunun zehirli olduğunu düşünüyoruz. Yetkililerden buraya gelip suyun analizini yapmalarını ve nedenini bulmalarını istiyoruz." dedi.

Şimşek, "Birçok hayvan hastalandı ve büyükbaş hayvanlar da düşük yapmaya başladılar. Biz gölet suyundan şüpheleniyoruz yetkililerin derhal bu gölette el atmalarını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.