Bismil’de hastane ve okullara ücretsiz ulaşım

Bismil’de hastane ve okullara ücretsiz ulaşım

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesi Başkan Vekili olarakgörevlendirilen Kaymakam Turgay Gülenç’in talimatıyla, hastane ve okullara ücretsiz ulaşım servis araçlarıhizmet vermeye başladı.

İçişleri Bakanlığınca, KHK ile 4 Şubat'ta Bismil İlçe Belediyesine Başkan Vekili olarak görevlendirilen İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, ilk icraatını da hastane ve okullara ulaşımı ücretsiz hale getirerek yaptı. İlçede, hastane ve okullara gidenlerin 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ücretsiz taşınacağı belirtildi.

Vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek araçlar düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı.

Bismil Devlet Hastanesi önünde düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Turgay Gülenç, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kurban kesilmesiyle başlayan törende konuşan Kaymakam Gülenç, "Hastanemiz ilçe dışında olduğu için halkımızın gidip gelmekte zorluk çektiğini ve aynı zamanda kimi vatandaşlarımızın hastaneye gidecek yol paralarının bile olmadığını öğrendik. Biz de halkımızın rahatı ve huzuru için böyle bir projeyi gerçekleştirdik. Halkımız için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bismil ilçe kaymakamı Turgay Gülenç Makam odasında basına bir araya gelerek konu hakında bilgi verdi.

Gülenç, “Kaymakamlık olarak taleplere erişme şansımız yoktu, belediye imkanları bizim için fırsat oldu. Yeni açılan Bismil Devlet Hastanesi ilçeye uzak olduğu için maddi durumu düşük vatandaşlar sürekli bize Ücretsiz ulaşım taleplerde bulunuyorlardı. Kaymakamlık olarak bunu karşılayacak imkanımız yoktu.  Belediye başkanı vekili göreve başladıktan sonra bu konuda bir fırsatımız oldu. Belediyenin kaynakları bu sıkıntıları Allah’a çok şükür fazlasıyla giderecek imkanlara sahiptir. Belediye imkanını kullanarak her gün hastaneye 120 ile 140 arasında olacak şekilde servis araçlarıyla vatandaşlarımızı ücretsiz hastaneye götürüp getireceğiz.” dedi.

Merkezden uzak olan öğrencilerinde ücretsiz taşınacağını belirten Gülenç, “Taşıma kapsamında olmayan merkeze uzak olan okullarda okuyan öğrencilere ücretsiz servis verilecek. İlçemizde taşıma kapsamında olmayan öğrencilerimiz özelikle şehir merkezinde uzak okullarda okuyan, özelikle köprünün diğer tarafında  okuyan öğrencilerimiz sıkıntı yaşıyorlardı. Ekonomik durumu iyi olan öğrenciler servislerle gidip gelebilirken, durumları zayıf olan vatandaşlarımızın çocukları maalesef zor şartlarda yürüyerek karda kışta gitmek durumdaydılar. Biz onları da düşündük ve yakın zamanda artık onlar da buradan, onlara vereceğimiz kimlikle ücretsiz okullarına gidip gelecekler.” ifadelerini kullandı. (Hasan Gündüz-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler