Bismil’de husumetli iki aile barıştırıldı

Bismil’de husumetli iki aile barıştırıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Tunç ve Çelik aileleri arasında 70 yıldır devam eden husumet, yetkililer ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdirildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Meydanlık köyünde yaşayan Tunç ailesi ile Aşağı Kılavuz Tepe Mezrasından Çelik ailesinin 70 yıldır süren husumeti barışla noktalandı.

İki köyün sınırındaki yolun mahiyeti nedeniyle sürekli karşı karşıya gelen aileler, Bismil Kaymakamı ve aynı zamanda Belediye Başkan Vekili olan Turgay Gülenç ile kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştı.

Her iki köyün sınırında olan yolun mahiyetinin ne olacağı ise tarafların rızası ve imzası alınarak yeniden belirlendi.

Bismil Kaymakamı Gülenç, "Görevimiz halkın arasındaki anlaşmazlıkları çözmek, barışı ve güvenliği tesis etmektir. İki ailenin arasında yıllardan beri süren yol anlaşmazlığı konusunda bizi ve kanaat önderlerini kırmayıp fedakârlık yaparak barışmalarından dolayı her iki aileyi de içtenlikle tebrik ediyorum. Dünya malı için insanların birbirleriyle kavga etmesi, husumetli olmaları bizi derinden üzüyor." dedi.

Bismil ilçe Müftüsü Ahmet Durmuş ise, "Bu barışa öncü olan, katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Hiç kimse bu sulhu bozacak, zarar verecek herhangi bir tavır içerisine girmeyecek, bu sözü her iki taraftan aldık, hiç kimse hiç kimseye ihanet etmeyecek, Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın." ifadelerini kullandı.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler