Bismil'de İmam Hatipliler O'nu andı

Bismil'de İmam Hatipliler O'nu andı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Tepe Beldesi'nde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

DİYARBAKIR - Bismil'in Tepe Beldesi'nde düzenlenen kutlu doğum programının sunuculuğunu Tepe İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü öğretmeni Muhammed Taha Baş yaptı.

 

Okul öğrencisi Muhammed Demir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Yusuf Bal ve Muhammed Demir'in okuduğu Mevlidi Şerif ile devam etti.

 

Okul Müdürü Metin Çelebi, Resulullah'ın (sav) hayatına değindiği konuşmasında, "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik'' hitabının büyük muhatabı efendiler efendisine, sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed'e (sav) selam olsun. Bizler, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini O Rahmet peygamberinden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşam sanatını hep o gösterdi. O bize hayat verecek şeylere çağırmıştır" dedi.

 

Peygamber efendimizden (sav) uzak kalmanın, onun sünnetini terk etmenin, rahmet ve müjdesine koşmamanın bir Müslüman için felaketlerin en büyüğü olduğunu belirten Çelebi, "O sadece bir kavme veya bir millete değil bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiş. Hayatın gayesinin, yaratılışın manasının silindiği, yok olduğu, her şeyin manasız olduğu, başı boşluk ve hüzün örtülerine büründüğü 21 yüzyıl insanı, maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış, ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. Bugün ruhlar bir şey bekliyor, bir nur istiyor, insanoğlu er geç peygamberimizin (sav) şefkat ve merhamet ikliminde yeni bir dirilişe erecek ve dünyaya sevgiyi, kardeşliği, barışı getirecektir" ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik öğrencilerin Hz. Ömer'in cahiliyye döneminde diri diri kızını toprağa vermesini anlatan tiyatrosu gösteriminin ardından, kız öğrencilerin okuduğu ilahiler ve şiirlerle sona erdi. (Aydın Bal - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.