Bismil'de Jandarmayla köye giden DEDAŞ ekibi saldırıya uğradı VİDEO

Bismil'de Jandarmayla köye giden DEDAŞ ekibi saldırıya uğradı VİDEO

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, jandarmayla beraber kaçak elektrik kontrolüne giden DEDAŞ ekibi, köyde saldırıya uğradı. Çıkan olaylarda 2 kişi yaralandı, 13 araçta ise hasar meydana geldi.

DİYARBAKIR- Bismil’e bağlı Kazancı Köyü ile Türkmen Hacı Köyüne 15 kişilik ekiple jandarma ile beraber baskına giden DEDAŞ yetkilileri köylülerin tepkisiyle karşılaştılar.

Olay 11.00 sıralarında meydana geldi. Köylüler DEDAŞ yetkililerin asker ve kalabalık bir ekiple köye geldikleri için DEDAŞ yetkililerine taşlı sopalı saldırıda bulundular.

Çıkan olaylarda sıkılan biber gazı kapsülüyle Mahsum Güneri (17) ayağından yaralandı.  Yaralanan şahıs araçla Bismil Devlet Hastanesine kaldırıldı.  

Hastanede yapılan ilk müdahaleden sonra Mahsum Güner ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Çıkan olayda DEDAŞ’a ait 15 araçtan 12’nin camları kırıldı ve araçlarda büyük hasar meydana geldi. Araçların içinde bulunan evrak ve cihazlar köylüler tarafında yakıldı bazı DEDAŞ çalışanı köylüler tarafından darp edildi.

Yolda geçen bir aracın da camları kırıldı. Aracın içinde bulunan Ferhat Aykal (12) kafasından aldığı taş darbesiyle yaralandı. (Hasa Gündüz-İLKHA)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.