Bismil’de Kutlu Doğum coşkusu

Bismil’de Kutlu Doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından  “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe; HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan yardımcıları Ali Doğan, Şükrü Aksoy, Ahmet Özdemir, Bismil İlçe Başkanı Ali Bilmez, AK Parti İlçe Başkanı Hadi Akaydın, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Vefa-Der Başkanı Fuat Ayaş, Eğitim- Bir -Sen İlçe Temsilcisi Metin Çangır ve halk katıldı.

Her yaş gurubunun katılım gösterdiği etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid-i Şerif’in okunduğu etkinlikle, İlahi Ses Sanatçıları Bilar Güler, Remzi Esmer ve Mustafa Altuntop birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve katliamların nedeninin adaletten uzaklaşmak olduğunu belirtti.

Selahattin Eyyübi’nin Kutlu Doğum etkinlikleri ile ümmeti tevhit bayrağı altında birleştirerek Kudüs’ü fetih ettiğini ifade eden Kılınç, adaletin tevhit bayrağında olduğunu ve bugün tevhit bayrağını Kürt halkının kaldırdığını belirtti.

Kutlu Doğum etkinliklerini Ensar’ın biatine benzeten Kılınç, “Bazı dili uzun olanlar ‘Kutlu Doğum etkinliklerinin bidat olduğunu’ söylüyor. Halkın bu Kutlu Doğum etkinliklerine olan teveccühünü kırmak için bidat olduğunu söylüyorlar. Biz de Kutlu Doğum etkinliklerinin bidat değil, biat olduğunu söylüyoruz. Bin yıl önce haçlı orduları kafile kafile bizim topraklarımızı işgal etmek için geliyorlardı. Bunu yer üstü ve yeraltı zenginliklerimizi çalmak için yapıyorlardı. Allah ümmetin içinden, Kürt halkından bir komutan çıkardı, adı Selahattin Eyyübi’ydi. Selahattin Eyyübi ümmeti tevhit bayrağı altında toplamak için Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemiş. Bu Kutlu Doğum etkinlikleri ümmetin özgürlüğü için bir umuttur” dedi.

“Bizim dinimiz adalet dinidir”

Adaletin hakim olması ile gözyaşlarının dineceğine vurgu yapan Kılınç, “Peygamber Sevdalıları Platformu bu sene Kutlu Doğum etkinliğini ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)’ temasıyla işliyor. Bu temanın işleyiş vaktine bakılırsa çok manidardır. Çünkü bugün İslam coğrafyasında kan akıyor, savaş, bombardıman, bir Müslüman ülkenin diğer Müslüman ülkeye karşı karşıtlığı var. Bunun sebebi İslam’dan ve adaletten uzaklaşmadan kaynaklanıyor. İnanın, biz adalet ile işimizi yaparsak dert, keder ve gözyaşı coğrafyamızdan uzaklaşır. Bizim dinimiz adalet dinidir. Biz ne zaman adalette uzaklaştık, aramıza gözyaşı, kan geldi. Şehirlerimize bombardıman yağdı. Biz evimizde, sokağımızda, mahallemizde ve şehrimizde adaleti tesis edersek bunlar hepsi uzaklaşır” ifadelerini kullandı.

“Adalet tevhit bayrağında var, bugün bu bayrağı Kürt halkı kaldırmış”

“Bizim adaletimiz Avrupa, Amerika ve İsrail vahşileri gibi değil” diyen Kılınç sözlerine şöyle devam etti:

“Bunlar Ortadoğu’da şehirlerimize bomba yağdırarak alt üst etmişlerdir. Bu adalet değil, zulümdür. ‘Adalet’ adıyla nereye gelmişlerse o yere zulüm getirmişlerdir. Irak gözlerimizin önündedir. Irak’ta halkı Saddam’ın zulmünden kurtaracaklarını söylediler ama şimdi Iraklılar Saddam’ın zulmünü arıyor. Çünkü Saddam erkekleri öldürür, kadın ve çocukları öldürmezdi. Vahşi Amerika bizim ibadetlerimize bomba yağdırıyor. Bakın Suriye ve Mısır’ı gözlerimizin önündedir. Adalet bunlar ile gelmez, adalet İslam ile gelir. Adalet tevhit bayrağında var. Bugün bu bayrağı Kürt halkı kaldırmış. Kürt halkı, gençleri bu bayrağı çağırıyor ve Selahattin Eyyübi’nin davasını canlandıracaktır. Kürt halkı çağın haçlılarını İslam topraklarından çıkaracaktır, bütün komünist, sosyalist ve laikleri buralardan kovacaktır. Çünkü bu tevhit bayrağı nöbetini Kürt halkı almıştır.”

 “Bugün yüzlerce ve binlerce insan FETÖ mahkemelerinden ceza alıp cezaevindedir”

Hak ve adaletin İslam’da olduğunun altını çizen Kılınç, “Kim İslam davası ve halkınız davasını sürerse muvaffak olur. İslam dışındaki bütün yollar hak ve adalet getirmez. Hakim, ağa, başbakan, cumhurbaşkanı ve çöpçü İslam dininde eşittir. Dinimizde, adaletimizde cumhurbaşkanı ve çöpçü aynıdır. İslam adaletinde bütün ırklar aynıdır. Üstünlük takva iledir. Buradan başbakan ve cumhurbaşkanına sesleniyoruz: adaletten uzak durmayın, vallahi siz adaletten uzaklaşırsanız, nasıl ki Saddam ve Hüsnü (La) Mübarek devrildi, sizler de devrilecektir. Sizlerde bir gün mazlumların eliyle devrilirsiniz. Sadece hukuk da değil, insan haklarında, ırk haklarında da adil olun. Eğer adil olmazsanız büyük kalelerin içerisinde de olsanız mazlumun ahı sizi bulur. Biz diyoruz ki; adil olun. Bugün yüzlerce ve binlerce insan FETÖ mahkemelerinden ceza alıp cezaevindedir. Bunların yeniden yargılanması gerekir. Bunlar suçu varsa cezalarını verin, yok eğer suçları yok ise onları serbest bırakın ailelerine kavuşsunlar” diye konuştu.

Kılınç’ın konuşmasının ardından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlik okunan dua ile son buldu. Etkinlikte ayrıca katılımcılara ikramda da bulunuldu. (M. Hüseyin Temel – İLKHA) 


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.