Bismil'de 'Kutlu Doğum' Coşkusu

Bismil'de 'Kutlu Doğum' Coşkusu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen etkinlik, binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Vatandaşlar hep bir ağızdan "lebbeyk ya Resulallah" diyerek yüce Peygamber'e (sav) sadakatlerini dile getirdiler.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bismil'de düzenlenen etkinlik binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte hep bir ağızdan tekbirle getirildi salavatlar okundu. Çocuklarının başına sardıkları bandajlarla mevlit alanına gelen bayanlar Hz. Peygambere sevgilerini haykırdılar. Adeta bayram gününü yaşayan Bismilliler mevlit alanına akın ettiler.

 

İlçenin değişik noktalarında bir araya gelen peygamber aşıkları tekbirler getirerek ve tevhit bayrakları taşıyarak mitin alanına yürüdü. Etkinlik alanına girişte katılımcılara çeşitli hediyeler verildi, gülsuyu dağıtıldı.

 

Molla Şerif Yalçın'ın  Kur'anı Kerim tilavetini büyük huşu içinde dinleyen kalabalık Mustafa Altıntop ve ekibi tarafından okunan Mevlidi Şerif ile adeta mest oldu. Hz. Peygamber adeta yeniden dünyaya gelmişçesine coşan kalabalık sevinç gözyaşları döktü. İrem Çelebi'nin okuduğu "Neredesin Ya Resullulah?" adlı şiir ile vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Programda Salavat kampanyası kapsamında okunan salavatalar, kelime i tevhitler, Yasinler ile indirilen hatimlerin sayısı paylaşıldı.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Şenlik Resullahın(sav) hayatından pasajlar aktardığı konuşmasında Hz Peygamberin örnek kişiliğine vurgu yaptı. Şenlik, "Resulluh'ın hayatı baştan başa örneklerle doludur her tarafında alacağımız örnekler vardır. Herkes onu anlatıyor ama Peygamber sevdalıları bir başka anlatıyor. Neden çünkü onlar Hz Peygamberin güzelliklerinden bir tanesini veya birkaç tanesini anlatıyorlar ama Peygamber sevdalıları onun hayatının her alanından çocukluktan büyüklüğüne kadar her alanından haber veriyorlar. Onun kahramanlığını, sabrını anlattığı gibi hilmini şefaatini de anlatıyorlar." İfadelerini kullandı.

 

Onun Sevgisi kainatı doldurmuştur

Şenlik konuşmasını şöyle sürdürdü: Herkes onun için şiirler nağmeler okuyor ama biz eksik okuyacağız çünkü diller yetmez, sahifeler yetmez onun sevgisi kainatı doldurmuştur. O alemlere rahmettir. O yegane rahmettir onun için okuduğum ayette Allah şöyle diyor 'ey iman edenler şüphesizki sizler için Allah resulünde çok güzel örnekler vardır.' Evet sizler için Allahtan korkanlar için sakınanlar için ahiret gününü umanlar için onun hayatı örneklerle doludur. o yüzden biz resulümüzü ne kadar anlatırsak anlatalım bitiremeyiz. Onun güzel ahlakı her yerde anlatılıyor. o güzel ahlakları tamamlamak için gönderilmiştir. ama onu anlatmak sadece ahlaktan ibaret değildir. Aynı zamanda cihad ve meydan kahramanıydı da o adalet timsali olduğu gibi şecaat ve mertlik örneğiydi. O yüzden (S.A.V)ın hayatı örneklerle doludur…" dedi.

 

Bayanlara hitaben konuşmasını sürdüren Şenlik, "Allah resulü her sıkıntıdan sonra her ızdıraptan sonra Hatice'den gördüğü, o güzel tebessümü görünce her şeyi unutuyordu. Çünkü onun destekçisiydi. Sizler bugün Haticeler olacaksınız sizler bu güzel örtülerinizle zalimlerin kalbine hatice misali korku salacaksınız çünkü sizler iffetinizle onların uykularını kaçırıyorsunuz. Lütfen Haticeler olmaya dikkat edin Allah sizlerden bir peygamber göndermedi ama peygamberleri sizler doğurdunuz. Sizler sıcak kucağınızda büyütüp yetiştirdiniz sizler Muhammedileri, bugünün Saitlerini bugünün Selahaddinlerini ve Hüseyinlerini sizler doğuracaksınız. Sizler onların temsilcilerini yetiştireceksiniz."

 

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, meydana toplanan kalabalık ile Havzı Kevser başında bir araya gelmeyi temenni ederek , " Ey bacı ve kardeşlerim bizler Allah'a hesap vereceğiz. O büyük güne hazırlık yapıyor musunuz, Allahın huzurunda hesap vermeye hazır mısınız? Evet hepimiz mutlaka yaptıklarımızın hesabını Allaha vereceğiz. Bu nedenle Yüce Allahın emir ve yasaklarında dikkat etmeli ve onun yüce Resulünün sünnetine dört elle sarılmalıyız. Ancak bu takdirde Kıyamet günü başımız eğik olmaz…" ifadelerini kullandı.

 

"Bu gün bizim bayram günümüzdür"

Çelik Hoca konuşmasının devamında, Kutlu viladet günün Müslümanların bayram günü olduğunu ifade ederek, " Gün bizim günümüzdür ve bu gün Peygamber Sevdalılarının bayram günüdür... İslamın ve Kur'anın etrafında toplanalım. Onun davasına sarılalım bu durumda vallahi izette bizim olacak şerefte, özgürlükte…" şeklinde konuştu.


Etkinlik Molla Abdulbari'nin okuduğu dua ile son buldu.

Etkinlikten sonra halk, gruplar halinde salavatlar getirerek etkinlik alanından ayrıldı. (Hasan Gündüz-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.