Bismil’de okullar bölgesindeki öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti

Bismil’de okullar bölgesindeki öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti

Diyarbakır Bismil ilçesinde, merkeze uzak bölgede bulanan okullar bölgesinde okuyan öğrenciler için Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç'in talimatıyla ücretsiz ulaşım hizmeti verilmeye başlandı.

Bismil'de, ilçe merkezine uzak okullar bölgesinde okuyan öğrenciler için, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğünün talebi üzerine Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç'in talimatıyla ücretsiz ulaşım hizmeti verilmeye başlandı.

Faaliyet geçen ulaşım hizmeti nedeniyle düzenlenen programa Bismil Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Bismil Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Remzi Güneş ve Bismil Belediye Meclis Üyesi Mahmut Vural katıldı.

Programda konuşan Aydın Ak, ücretsiz ulaşım hizmetini faaliyete geçirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Ak, "Okullar bölgesinde 8 tane okulumuz var. Köylerden, kırsallardan gelen öğrencilerimizi taşımalı eğitim kapsamında buraya getiriyoruz. Merkezde oturan ancak buraya uzak öğrencilerimizi ise taşımalı eğitim kapsamına alamıyorduk. Öğrencilerimiz kendi imkânlarıyla merkezden buraya geliyorlardı. Okullar bölgesi uzak ve bu bölgeye giderken tehlike arz edebilecek bir köprü ve bir kavşak var. İmkanı olmayan öğrencilerimizin taleplerini, Milli Eğitim olarak İlçe Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç’e ilettik, onlar da belediye olarak destek oldular. Bugünden sonra öğrencilerimiz de ücretsiz, okullarına taşınacak. Onlara birer paso kartı verdik, o paso kartı ile öğrenciler buraya gelecekler." dedi.

Faaliyete geçen ulaşım hizmetinde emeği geçenlere teşekkür eden Ak, hizmetin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Paso kartı alan Bismil Anadolu Lisesi 9F sınıfı öğrencisi İsmail Menekşe, okula gidiş gelişlerde büyük sorun yaşadığını aktararak ücretsiz ulaşım hizmeti almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İLKHA








 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.