Bismil'de sebze ve meyve hali açıldı

Bismil'de sebze ve meyve hali açıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 30 bin metre kare üzerine kurulan sebze ve meyve hali düzenlenen törenle açıldı.

Bismil Sebzeciler Birliği Kooperatifi tarafından, Buğdaycılar Pazarının yan tarafına 30 bin metre kare alan üzerinde 5 blok şeklinde 34 iş yerinde oluşan Sebze ve Meyve Hali düzenlenen törenle açıldı.

Bismil'in çiftçi ve manavlarına hitap edecek şekilde yaptırılan Sebze ve Meyve Halinin açılış törenine; komisyoncular, manavlar ve bazı STK temsilcileri katıldı. Açılış öncesi misafirlere tatlı ikramı yapıldı. 

Çiftçiler sebze ve meyvelerini artık Bismil'de satacağını söyleyen Sebzeciler Birliği Kooperatifi Başkanı Ali Can Söylemez, vatandaşlara fazla el değiştirmeden uygun fiyatla sebze satacaklarını belirtti.

Söylemez, "Daha önce Bismil çitçileri ektikleri sebzelerini Diyarbakır Hal Pazarına satıyorlardı. Bismil’in komisyoncuları ve manavları oraya giderek sebze alıp burada satıyorlardı. Sebzeler birden çok el değiştirdiği için fiyatları yükseliyordu. Buranın açılmasıyla komisyoncuları buraya taşıyacak ve sebzeler çok el değiştirmeden daha uygun bir fiyatta halkımıza satacağız." ifadelerini kullandı. (Hasan Gündüz - İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler