Bismil'de YGS için toplantı yapıldı

Bismil'de YGS için toplantı yapıldı

Diyarbakır'da Bismil Kaymakamı ve Bismil Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç başkanlığında ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının uygulayacağı sınavlar ve 12 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde sınavın huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak amacıyla Bismil Kaymakamlığının toplantı salonunda Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, bu yıl ÖSYM'de yapılan değişiklikler konusunda uyarılarda bulundu. Ak, "Sınava 15 dakika kala herkes sınava gireceği sınıfta olmalı. Bu süreden sonra hiçbir öğrenci sınava alınmayacak. Yani sınav saat 10.00'daysa herkes 09.45'te yerinde olmalı. 09.45'ten sonra gelen öğrenci kabul edilmeyecektir. Öğrenciler bunu dikkate alarak bir saat önce sınav yerinde bulunmalıdır. Ayrıca sınavdan bir saat 15 dakika önce sınav binalarına alınmaya başlanacaktır. Öğrenciler yanlarına sınav giriş belgesi ile beraber Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport, Kuzey Kıbrıs kimlik kartı ve geçici kimlik belgelerinden biri ile sınava alınacak. Aksi takdirde sınava girilmeyecektir." dedi.

ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan sınav güvenlik tedbirlerinin ele alındığı toplantıda, sınav öncesinde, sınav gününde ve sınav sonrasında yapılacak çalışmalara ilişkin gündem maddeleri görüşüldü.

"Sessizlik sıfır seviyede olmalı"

Sınavın devam ettiği süreçte sessizliğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Gülenç ise şunları söyledi: "YGS öncesi ve sınav günü alınacak tedbirleri ele aldık. Binlerce öğrencimiz sınavda ter dökecek. Sınav gününde nüfus cüzdanlarını kaybeden adaylar sınava alınmadığından dolayı sınav günü 07.00 ile 10.15 saatleri arasında Bismil Nüfus Dairesi açık olacak. Sınav yapılacak alanların çevresinde araç kornası çalınmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Okulların içerisinde ve çevresinde sessizlik sıfır seviyede olmalı. Her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlama vesaire konvoyları oluşturulması, bina hafriyat yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültü yapılmamalıdır. Emniyet ve jandarma her türlü güvenlik önlemlerini alacaklar. Sınav yapılacak yerlerde sınav öncesi ve sonrasında gerekli tedbirler üst seviyede tutulacaktır."

Toplantıya Dicle Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Başkanı Prof. Dr. Davut Karaaslan, Bismil Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Reşat Esgici ve İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk de katıldı. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler