Bismil’in Tepe mahallesinde Kutlu Doğum etkinliği

Bismil’in Tepe mahallesinde Kutlu Doğum etkinliği

Diyarbakır Bismil ilçesi Tepe mahallesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Bismil Vefa Der tarafından kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Bismil Tepe Mahallesinde yapılan Kutlu Doğum etkinliği,    yağmur altında  Şerif Yalçın  Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Bismil Vefa Der Mevlit Han Grubu’nun okuduğu mevlitle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar  Burhan Aydın hoca Kürtçe bir konuşma yaptı.

Aydın konuşmasında,  “Kalplerin aşığı, Müminlerin rehberi, insanlara kurtuluş olarak gönderilen Muhammed Mustafa’nın (sav) aşkı sizlere mübarek olsun. Muhammed'in gölgesi 1400 sene önce bu toprakların üzerine, Kürdistan’daki   Müslümanların üzerine etkisini bırakmıştır. Resulullah’ın arkadaşları sahabeler, Resulullah’ın vefatından sonra Allah'ın mesajını tüm dünyaya götürmek için Medine’den yola çıkıp karış, karış, adım, adım, köy, köy, şehir, şehir Allah’ın mesajını Muhammedîn sevgisini yaydılar.   Hz Muhamed’in vefatından sonra Medine’den atlarla, develerle yola çıkıp uzun bir yolculukla geldiler şimdiki yaşadığımız topraklara… Araplardan sonra ilk Müslüman olan ve İslamiyet’i kabul eden Kürtlerdir. 

“Müşrikler Hz Bilal’i kızgın kumlara uzattılarsa, bizleri binalardan atacaklar”                                                                                                                                                    Amedin fethinden sonra bu topraklarda Laillahe illah bayrağı eksik olmamıştır. Ya Rabbi biz sana sesleniyoruz! Sahabe kanıyla sulanan bu toprağımızın üzerine bu tevhit bayrağını hâkim kıl. Ya Rabbi  Hz Muhammed’ten başka rehber yoktur bizlere. Resulullah dünyaya gelmeden önce dünyaya öyle bir zülüm yağmıştı ki her yer karanlıktı.   O çağın zalim insanları vahşi hayvanlardan daha da vahşileşmişlerdi. Resulullahın dinine tabi olan kim Lailahe illallah dese, nasıl Hz. Muhammed’de ilk karşı duran Ebu cehil ve amcası Ebu Leheb olduysa, şimdi de kim Laillahe illallah dese, onlara yakın olan Ebu cehilleri Ebu Lehebleri karşı çıkıyor.   Ey Fatıma! biliyoruz ki bu çağın zalimleri nasıl senin babana eziyet ettilerse, bize de aynı eziyeti verecekler. Bu dava büyük bir davadır. Biliyoruz ki bu dava bedava yürümez, bedel ister. Öyle bir bedeldir ki nasıl müşrikler Hz Bilal’i kızgın kumlara uzattılarsa,  bu çağın Ebu Lehebleri de  canımızı yakacaklar, bizleri binalardan atacaklar, arabalarla cesedimizi çiğneyecekler. Biz söz ve ahdimizin üzerindeyiz. Ya Rabbi biz de Bilal gibi, ‘Ehed,  Ehed!’ diyoruz. Velev ki paramparça olsak da.“ dedi.

Mola Burhan Aydın yaptığı konuşma sırasında  zaman zaman duygulu anlar yaşandı, etkinliğe katılan Peygamber sevdalılarının gözyaşların hakim olamadığı görüldü.  Etkinlik Grup Aksa’nın seslendirdiği   coşkulu İlahilerle ile devam etti.

Program,   Sabri Ortaç Hoca’nın yaptığı kapanış duası  ile son buldu. (Aydın Bal-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.