Bitirilmeyen çalışmalar uluslararası yolda mağduriyete neden oluyor

Bitirilmeyen çalışmalar uluslararası yolda mağduriyete neden oluyor

Batman’ın Gercüş ilçesinde ödeneği kesilen ve uzun süredir bitirilemeyen kavşak ve yol çalışmaları, uluslararası yolda mağduriyetlere neden oluyor.

Batman’ın Gercüş (Gercews) ilçesi ile Mardin’in Midyat ilçesi arasında bulunan uluslararası karayolunun, Gercüş ilçe girişi ile Ayrancı yokuşu arasındaki yaklaşık iki kilometrelik yolunda bir yıldan fazla bir süredir başlatılan köprülü kavşak ve yol çalışmaları kesilen ödenek nedeniyle yüklenici firma tarafından durduruldu. Çalışmaların durdurulduğu yolda sürücüler büyük bir mağduriyet yaşarken, vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırıyor.

Söz konusu çalışmaların çileye dönüştüğünü belirten sürücüler, yolda köstebek yuvasını andıran çukurların kazalara davetiye çıkardığını ve tozdan dolayı da trafik akışının güçlükle sağladığını ifade ediyorlar.

Yaşanan duruma tepki gösteren sürücüler, çalışmaların bir an önce bitirilmesini beklediklerini söylediler.

"Karayolları buraları hep yamalıyor"

Yapımı tamamlanmayan yola çözüm beklediklerini dile getiren Gercüşlü vatandaşlardan Gökhan Günaydın, "Bizim yollar bozuktur. Yollarımızın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Burada her gün kazalar oluyor. Karayolları buraları hep yamalıyor. Yolun yamalanacak bir yanı yoktur. Bir an önce yapılıp bitirilmesini istiyoruz. Burada köprülü kavşak yapılıyor. Ödenek olmadığı için işler yarım kaldı. Yetkililer ödenek olmadığını söylüyorlar, onun için yollar yarım kalmış. Her gün yol biraz daha bozuluyor. Karayolları her gün buraları yamalıyor. Yama değil de projenin bitirilmesini istiyoruz." dedi.

"Uluslararası bir yoldur"

Yaklaşık 3 yıldır şoför olduğunu ve şoför olduğundan beri bu yolun bozuk olduğunu dile getiren Ahmet Demir, "3 yıldır şoförlük yapıyorum. Hiçbir yerde böyle bir rezillik görmedim. Yol berbat bir haldedir. Arabalarımıza yazıktır. Bu yol çoktan bozuktu ve hep tadilattadır, yama yapıyorlar. Biz bunu istemiyoruz, yolun güzel bir şekilde bitirilmesini istiyoruz. Biz, artık rahat ve iyi bir yolculuk yapmak istiyoruz. Bu uluslararası bir yoldur, yolun bir an önce bitmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yolun bu halde olmasından dolayı kazalar yaşanıyor"

Tamamlanmayan yolun kazalara sebebiyet verdiğini dile getiren sürücülerden Nevzat Turgut da "İsteğimiz bu yolun bir an evvel bitmesidir. Yol boyunca çukurlar var. Bu yolu kullandığımızda büyük eziyetler çekiyoruz. Yolun bir an önce yapılmasını, Gercüşlüler olarak bu tozdan ve çukurlardan kurtulmak istiyoruz. Yolun bu halde olmasından dolayı kazalar da yaşanıyor. Hem köprülü kavşak hem de yolun tamamlanması ve faaliyete girmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Çalışmalar çok geç kalmış"  

Hüseyin Soyvural, ise şunları kaydetti:

"Bu yolda yapılan çalışmalar çok geç kalmış çalışmalardır. Bu projenin çoktan bitirilmesi gerekiyordu. Bu yolun bitirilmesi ilçemiz, memleketimiz ve milletimiz için çok önemlidir. Bu kadar önemli bir proje çok ertelendi. Çoktan tamamlanması gerekirdi. Şimdi de yapılıp tamamlanırsa çok memnun kalırız. Güzel ve sağlam bir iş yapılmasını istiyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler