​Bitirilmeyen yol çalışmaları vatandaşı mağdur ediyor

​Bitirilmeyen yol çalışmaları vatandaşı mağdur ediyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatandaşlar altyapı çalışmaları nedeniyle oluşan çukurların kapatılmamasına tepki göstererek, yetkililerden yolun yapılmasını istediler.

Yaklaşık 2 yıl önce başlanılan çalışmalar nedeniyle yolda oluşan çukurlar ve yağan yağmurla birlikte çamura dönen cadde ve sokaklar vatandaşların tepkisine neden oldu.

Ofis Mahallesi 902’nci, 903’üncü, 904’üncü, 905’inci, 906’ncı, 907’inci, 935’inci, 937’inci 943’üncü 945’inci sokakları olmak üzere ilçenin değişik mahallelerinde oluşan çukur ve çamurlu yolların yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, sağanak yağmurun sele dönüşmesiyle sokakları suyun kapladığını belirterek, mikroplardan dolayı okula giden çocukların hastalandığını ifade ettiler.

 “Caddede biriken pis sular elbiselerimize bulaşıyor ve hastalanıyoruz”

Caddede biriken kanalizasyon suyunun çocukların elbiselerine bulaşmasıyla hasta olduklarını ifade eden Meryem Tan, “2 yıldır bu pisliğin içerisindeyiz. Kanalizasyonlarımız tıkanıyor, pis sular evlerimizin önünde birikiyor. Çocuklarımız mikroptan dolayı hastalanıyor. Bu kanalizasyonlardan dolayı hastalandım. Çocuklarımız okula gidemiyor halimiz budur. Caddede biriken pis sular elbiselerimize bulaşıyor ve hastalanıyoruz. Yollarımızı yapmalarını istiyoruz.” dedi.

“Yollar sağlığı tehdit ediyor, bir an önce yapılması gerekiyor”

Sokaklarda biriken kanalizasyondan çıkan pis suyun çocukların sağlığını tehdit ettiğini vurgulayan Sıddık Akyel, “Gördüğünüz gibi çukurlu ve çamurlu yollar tehlike saçıyor. Bu tehlikeden etkilenecek olanda çocuklardır. Çocuklar okula gittiğinde bu yağmurda bir araç gelip pis su birikintisine vuruyor çocuklar kirleniyor. Çocuk okuldan gelene kadar ıslak kalıyor ve bu da beli hastalıklara neden oluyor. Bunlardan biride zatürredir. Allah korusun ölümcül olan zatürre hastalığına yakalanabilir. İkinci tehlike mikroptur. Buralar hijyenik değil, ister istemez mikrop taşır. Çünkü çocukların kendisi hassas. Bunu belediye mi, kaymakamlık mı, valilik mi yapıyor hangi kurum olduğunun hiçbir önemi yok. Ama bu yolların bir an önce yapılması gerekiyor. Yaşlılarımız var, onlar bile yürümekte zorlanıyorlar. Birde çocukları düşünelim. Bunun bir an önce bitirilmesi lazım. Sizden ricam gerekli mercilere iletmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.

 “Köylerin yollarını bile yaptılar ama yolumuzu daha yapmadılar”

Çukurlu yolların yapılmasını isteyen Şirin Yalvaç ise “Koca şehirdeki sokaklardan önce sokağımızda çalışmalar yaptılar. Pisliğin içinde kalmışız. Sokaklarımız gelip yapsalar ne olacak? Köylerin yollarını bile yaptılar ama yolumuzu daha yapmadılar. Mahallenin yarısı sağlık ocağına giden bu sokaklardan gidiyorlar. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Belediyeye söylediğimizde de yollarımız yapılmıyor”

Agit Toğuç da şöyle konuştu: “1,5 yıldır halimiz budur. Evimizin önü çukurlardan dolayı su birikintileri oluşmuş. Evimize giremiyoruz. Halimizin sorulması gerekiyor. Belediyeye söylediğimizde de yollarımız yapılmıyor. Mahallemizde 2 ara sokak kalmış. Bunlarda yapılsa iyi olur.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.