Bitlis Ahlat'ta engelliler için yaşam merkezi açıldı

Bitlis Ahlat'ta engelliler için yaşam merkezi açıldı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 60 yatak kapasiteli Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Bitlis Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından,  60 yatak kapasiteli modern Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı.

Açılan rehabilitasyon merkezi hizmet vermeye başladı. Yapılan merkezi yerinde inceleyen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, yapılan merkezin engellilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip olduğunu belirtti.

Ustaoğlu, "Bugün güzel bir organizasyonla engellilerimizle bir araya geldim. En önemlisi de yaklaşık bir buçuk ay önce açılan bu binamızın ziyaret ettik. Engellerimiz de yavaş yavaş yerleşiyor. 60 yatak kapasitesi olan bir engelsiz yaşam merkezimizi Ahlat’ta açtık. Gördüğünüz gibi her biri müstakil daireler de hizmet veren bu engelsiz yaşam merkezinin şu an başta personel olmak üzere, hizmet edecek personellerimiz görevinin başında. Şu an itibarıyla 26 engelimiz bu hizmetten istifade ediyor. Tabi 60 yataklı kapasitemizi ulaşıma ile alakalı olarak da şu an yazışmalar yapılıyor. Gerekli inceleme ve araştırmaları Aile Ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Önümüzdeki süreçte buraya nakilleri de gerçekleştirilecek." dedi.

Yapılan tesisin engellilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu dile getiren Ustaoğlu, hayatın her alanında yapılacak çalışmaların engelli vatandaşlara göre dizayn edilmesi halinde engellilere engel kalmayacağını ifade etti.

Ustaoğlu, sözlerinin devamında şunları söyledi: "Gerçekten binalarımız tüm müştemilatlarıyla şu an engelli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını en iyi şekilde karşılayacak, çok güzel bir kampüs alanına sahip bir mekândır. Biz onları engelli falan görmüyoruz. Esas engelli olan, onlara engel koyan bizleriz. Kaldırımlarımızı onlara göre dizayn etsek, onların gireceği mekânları, asansörlerimizi, arabalarımızı tamamen onların ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yaptığımız zaman ortada engel falan kalmayacak. Girecekleri binaları onların ihtiyaçlarına göre yapmazsak, işte o engeli biz koymuş oluruz. Hükümetimizin engellilere yönelik mevzuat alanında reform denebilecek, Cumhuriyet tarihinin en büyük reformu gerçekleştirildi. Gerek rehabilitasyon merkezleri, gerek evde bakım uygulamasıyla, gerek engelsiz yaşam merkezleriyle reform yapıldı.  Biz bunlara engelsiz yaşam merkezleri diyoruz. Çünkü biz burada bütün altyapısını onlara göre dizayn ettik. Onlara burada engel kalmadı. İşte biz günlük kullandığımız her yerde, hayatın her yerinde, aynı bu şekil altyapılarımızı buna göre yapsak, engelsiz olmuş olacaklar inşallah."

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.