Bitlis Anadolu Kız İHL öğrencileri evlerinden getirdikleri gıdayı ihtiyaç sahiplerine dağıttılar

Bitlis Anadolu Kız İHL öğrencileri evlerinden getirdikleri gıdayı ihtiyaç sahiplerine dağıttılar

Bitlis Merkez Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde okuyan bir grup öğrenci, evden getirdikleri gıdaları ihtiyaç sahiplerine vererek, örnek bir davranış sergilediler.

Bitlis Merkez Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 9’uncu sınıf öğrencileri örnek bir davranış sergiledi. Öğrenciler, Ramazan ayında kimse mağdur kalmasın, herkesin iftar sofrasında bir şeyler bulunsun düşüncesiyle sınıf arkadaşlarıyla yardım toplama kampanyası başlattı.

Evlerinden getirdikleri gıdaları sınıfta kolilere dolduran öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla mahallelerde tanıdıkları ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim ettiler. İmam hatipli öğrencilerin bu davranışı takdir topladı.

Öğrencilerinin bu güzel davranışlarının kendilerini mutlu ettiğini belirten Bitlis Merkez Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Faruk Kartal, öğrencilerin bu davranışının gurur verici olduğunu söyledi.

Kartal, “Rahmetin, bereketin ve mağfiretin zirveye çıktığı mübarek Ramazan ayındayız. Bu ay aynı zamanda yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ayıdır. Hayırda daha çok yarışıldığı, hayrın daha çok yapıldığı, ihtiyaç sahiplerinin daha çok gözetildiği bir aydır. Okulumuzun 9’uncu sınıf öğrencileri de tanıdıkları ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmak için sınıf içinde bir kampanya yaptılar. Kampanya çerçevesinde her bir öğrencimiz, evlerinden imkânları dâhilinde gıda getirdiler. Getirdikleri gıdaları kolilere doldurduk. Bizler de öğretmenleri olarak dağıtım noktasında kendilerine yardımda bulunduk. Gerçekten de çocuklarımızın bu yardımlaşma gayretini görünce duygulandık. Öğrencilerimizi, bu güzel ve anlamlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler