Bitlis Belediyesi: 3 ayda 19 projemizi hayata geçirdik

Bitlis Belediyesi: 3 ayda 19 projemizi hayata geçirdik

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, 3 ayda 19 projeyi hayatta geçirdiklerini belirtti.

Kentte faaliyet yürüten yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, 3 ayda 19 projeyi hayatta geçirdiklerini belirtti. Öğretmenevinde gazetecilerle bir araya gelen Tanğlay, yaptıkları ve devam eden çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bitlis’te eksiklerin çok olduğunu, bu eksiklerin giderilmesi adına kenttin 13 mahallesinde de çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Tanğlay, 51 bin nüfuslu Bitlis halkının tamamına hizmet götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

 Tanğlay, “Bitlis Belediyesi olarak mahallelerde lokal alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Evet, Bitlis’in sorunları çoktur. Var olan bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Şehrin alt yapı problemi var. 3 buçuk ay içerisinde altyapı çalışmasında büyük mesafeler aldık. İçme suyu hattında 44 bin metre yapıldı. Bu da yüzde 48’e tekabül ediyor.  Kanalizasyon çalışması 2018 yılında 25 bin 400 metre iken, 3 ay içerisinde buna 15 bin 600 metre ekleyerek, 41 bin metreye çıkardık. Bu da yüzde 65’e karşılık geliyor. Yılsonuna kadar yüzde 90 tamamlamış olacağız.” dedi.

 Kentin 13 mahallesinde kanalizasyon, parke, asfaltlama, köprü, duvar, mezarlık, yeni yol çalışmalarının bakım ve onarımının aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Tanğlay, seçimlerde söz verdikleri 50 projenin 19’unu hayatta geçirdiklerini belirtti.

Sosyal belediyecilik kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Tanğlay, şunları söyledi:

“Halkın içinden geldik, halkımızla birlikte yürümek istiyoruz. Sosyal belediyecilik kapsamında birçok projemizi hayatta geçirdik. Yaşlılarımıza evde bakım hizmetlerini sunuyoruz. Aynı şekilde kentte belediye olarak cenaze hizmetlerini yapıyoruz. Bize haber verildiği andan itibaren cenazeyi alıyoruz. Yıkama, kefenleme, defnetme işlemlerini biz yapıyoruz. Taziyenin ilk gününde yemek hizmetini de belediye olarak yapıyoruz. Merkez köylerde belediye tiyatro ekiplerimizin çalışmaları, kadınlara yönelik el sanatları kurslarımız devam ediyor.  Bitlis’te belediye olarak ilk kez 16 kursu birlikte başlattık. Kadınlara yönelik psikoloji eğitimlerini yapıyoruz.”

Son olarak dere üstü ıslah projesini hayatta geçireceklerinin altını çizen Tanğlay, belirli periyotlarla ıslah çalışmasını yapacaklarını, bunu yaparken de esnafı mağdur etmeyeceklerini ifade etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.