Bitlis Belediyesi kaldırım işgaline son vermek için çalışma başlattı

Bitlis Belediyesi kaldırım işgaline son vermek için çalışma başlattı

Bitlis Belediyesi, kentin önemli sorunlarından biri olan 'kaldırım işgallerine' son vermek için kapsamlı çalışma başlattı.

Bitlis Belediyesi, halkın çarşı merkezinde rahat dolaşabilmesi için kaldırımı işgal eden esnafla bir araya geldi. Halkın muzdarip olduğu sorunlardan biri olan kaldırım işgalini sonlandırmak için kolları sıvadı.

Kent merkezinde bulunan ve halkın kullandığı kaldırımlar, esnaf tarafından işgal edilmiş durumda. Halkın sürekli şikâyet ettiği konuların başında gelen kaldırım işgalinin sonlandırılması için çalışma başlatıldı. Belediyeye ait zabıta ekipleri, kaldırımları işgal eden esnafı uyarıyor.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kentte yaşayan vatandaşları rahatsız eden kaldırım işgallerini sonlandırmak için kentte bulunan kahvehane ve manav esnafıyla bir araya geldi.

Belediyede esnaflarla bir araya gelen Tanğlay, sorunun kalıcı olarak çözülmesi için yapılacaklar hakkında esnafla istişarede bulundu. 

“Kamusal alanın kullanımında esnafın özgürlüğü, vatandaşın özgürlüğünün başladığı yerde biter”

Kentin ekonomik anlamda geliştirilmesinin yanı sıra vatandaşların refah seviyesini yükseltmeyi de görev olarak gördüklerini belirten Tanğlay,

“Esnafın daha çok iş yapması bizim için de önemlidir. Esnafın işini artırması için, daha çok iş yapması için kahvehanede sandalye sayısını artırması, manavsa tezgâhını büyütmesi, marketse reyonlarını artırması gereklidir. Ancak bunu yaparken, özgürlük sınırlarımızı bilmemiz lazım. Sokağın, kaldırımın genel anlamda kamusal alanın kullanımında esnafın özgürlüğü, vatandaşın özgürlüğünün başladığı yerde biter.” dedi.

Coğrafi olarak Bitlis kent merkezinde bulunan kaldırımların dar olduğu hatırlatmasında bulunan Tanğlay, konuşmasına şunları da ekledi:

“Bitlis çarşı merkezi zaten küçük ve dar bir alandır. Genişletme teknik olarak kısa vadede mümkün değil. Dar olan kaldırımlara iki sandalye, bir tezgâh, bir dolap atıldı mı vatandaşa yürüyecek yol kalmıyor. Bu konuda çok şikâyet alıyoruz. Özellikle kadın vatandaşlar ciddi anlamda şikâyetçi ve tepkili. Bu sorunu çözmemiz lazım. Çözmek için de ilkin sorunun birinci derece muhataplarıyla bir araya gelip, istişare edelim dedik. Sorunun çözülmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Gerekli adımları atacak, denetleme ve yaptırım konusundaki hassasiyetimizi de koruyacağız. Tüm çarşı esnafımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz ve bu sorunun çözümü konusunda bize gereken yardımı sağlayacaklarına inanıyoruz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.