Bitlis Gazeteciler Cemiyetinde görev değişimi

Bitlis Gazeteciler Cemiyetinde görev değişimi

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulla yeni yönetimini belirledi.

Bitlis’teki Gazetecilerin  oluşturduğu  2007 yılında kurulan  Bitlis Gazeteciler Cemiyetinde (BİGACEM) gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulla yeni yönetim belirlendi. Yapılan seçimle Doğruhaber Gazetesi Yazı işleri Müdürü Özcan Çiriş yeni başkan seçildi.

Bugün Tatvan öğretmenevinde yönetim kurulu üyeleriyle yapılan toplantıda, yeni yönetim kurulu kamuoyuna tanıtıldı. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurula tek liste ile gidildi.

Daha önce başkanlığı yürüten İlhan Karabulut, bugüne kadar cemiyetin en iyi yere gelmesi için büyük çaba sarf ettiklerini, bunun bir bayrak yarışı olduğunu, artık bundan sonra BİGACEM’in bayrağını hep birlikte taşıyacaklarını söyledi.

Bitlis’te neredeyse bütün gazetecileri tek çatı altında toplamak, sorunları ve güzellikleri paylaşmak için çıkılan bu yolda görev değişiminin cemiyet içinde bir kan değişikliği olacağını belirten Karabulut şunları söyledi:

“Bugüne kadar iyisiyle kötüsüyle bir cemiyet kurarak gazeteci arkadaşlarımızı tek çatı altında toplama gayreti içinde olduk. Bugün görevi arkadaşımız Özcan Çiriş’e teslim ediyoruz. Bizim bıraktığımız yerden daha iyi yerlere de getireceğine inanıyoruz. Yeni yönetimimize başarılar dilerken, Cemiyetimizin Kurucu Başkanı olan ve şu an aramızda bulunmayan rahmetli Rojhat Avşar’a da bu vesile bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

BİGACEM’e yeni başkan olarak seçilen Özcan Çiriş ise uzun yıllardan beri gazetecilik mesleği ile ilgilendiğini, gazetecilerin sorunlarının neler olduğunu yakından bildiğini belirterek, “Bitlis Gazeteciler Cemiyetinde artık yeni bir dönem başlıyor. Eski yönetici arkadaşlarımıza bugüne kadar yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Bitlis’te ve bölgede gazeteciliğin zor şartlarda yapıldığını hepimiz biliyoruz. Haber alma özgürlüğünü ve insanları haberdar etmede verilen çabaların karşılıksız kalmayacağını da belirtmek isterim. Teknoloji çağında yaşadığımız bugünlerde habercilik anlayışının da teknoloji ile paralel doğrultuda geliştiğini hepimiz görmekteyiz. Biz yeni yönetim kurulu üyeleri olarak üyelerimizin haber alma ve halkı bilgilendirme konusunda yaşayacakları sıkıntıları, sosyal alanları kullanma yetkileri ve değişik projelere imza atmak istiyoruz.

Bu gücü arkadaşlarımla birlikte sahada çalışarak ortaya koyacağız. Beni bu göreve layık gören Bitlis ve ilçelerimizdeki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onları en iyi şekilde temsil edeceğime de söz veriyorum. Bu bir bayrak yarışı ve bizler bayrağı devraldık. Bizden önceki dönemlerde cemiyet olarak çok güzel işlere imza atıldı. İnşallah bizler de bu tecrübeleri de arkamıza alarak daha çok güzel işlere imza atmayı hedefliyoruz. Bu anlamda yeni yönetim kurulumuzu belirlerken üyelerimizin de görüşlerini  alarak her kesimi kapsayacak ve temsil edecek bir yönetim kurulu seçtiğimize inanıyorum. Birlikte inşallah her alanda daha da etkili olacağız ve çok daha güzel işlere imza atacağız. Bunun için de önümüzdeki günlerde yeni yol haritamızı belirleyerek hemen çalışmalara başlayacağız. Ben şimdiden yönetim kuruluna seçilen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oluşturulan yeni yönetim kurulunun isimlerini açıklayan Özcan Çiriş, yeni görev listesini de şöyle açıkladı:

“Özcan Çiriş Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu asil üyeliğine İlhan Karabulut, Ferhan Çelebi, Sinan Aygül, Şener Toktaş ve Hakan Okay, yönetim kurulu yedek üyeliğine Hamit Atlı, Alihan Karabulut, Fuat Tapan, Geylani Adıyaman, Cemalettin Kızılkaya, Berrin Aslan Çetin, Denetleme Kurulu Üyeliğine Şükrü Tontaş, İbrahim Yaldız, Ercan Çiriş ve Elmas İçyer Çiriş, Proje Birimi Üyeliğine ise Cihat Töre ve Emre Aydemir seçildi.”

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler