Bitlis HÜDA PAR İl Başkanı on binlere hitap etti foto

Bitlis HÜDA PAR İl Başkanı on binlere hitap etti foto

15 Temmuz’da yapılan ABD destekli darbe teşebbüsünü kınamak için Bitlis’te düzenlenen ve on binlerin katıldığı mitingde, HÜDA PAR İl Başkanı halka hitap etti.

ABD destekli yapılan darbe teşebbüsünü kınamak için Bitlis’te düzenlenen ve on binlerin katıldığı mitingde halka hitap eden HÜDA PAR İl Başkanı Celal Gül, milletin iradesini yok etmeye çalışan bu haince girişime karşı net bir duruş sergilediklerini ve sergilemeye de devam edeceklerini söyledi.

Siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, kurum amirleri ve Bitlis İl Valisi Ahmet Çınar ve halkın katıldığı mitinge, HÜDA PAR Bitlis İl Teşkilatı tam destek verdi. Parti binasının önünde toplanan kalabalık, tevhit bayraklarını açarak, tekbirler eşliğinde mitingin yapılacağı Merkez Ulu Cami önüne yürüdüler.

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı mitingde halka hitap eden HÜDA PAR İl Başkanı Celal Gül konuşmasına, “Onlar bir tuzak kurdu, Allah da bir tuzak kurdu. Şüphesiz Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır." ayeti ile başladı.  

“Öncelikle bu millete ve memlekete tuzak kurup bu milletin evlatlarını birbirine düşürmeyi hedefleyen bu hayasızca teşebbüsü akim bırakan ve zalimlerin tuzağını başlarına geçiren Allah'a hamdolsun.” diyen Gül, “Cenab- ı Allah huzur bozuculara, darbeci canilere ve emirleri Hakk'tan ve halktan değil, emperyalist şeytanlardan alan uşak ruhlu hainlere fırsat vermesin.” temennisinde bulundu.

“Bu darbe milletin tamamına yapılmıştır.”

Gül, şunları söyledi:

“Kuşkusuz bu darbe ne bir kişiye ne de bir partiye yapılmıştır. Bu hayasızca akın milletin tamamına yapılmış bir terör operasyonudur. Hedefi bir iç savaş çıkarmak ve bu coğrafyayı Irak ya da Suriye'ye dönüştürmektir. 30 yıldan beridir insanlarımızı Allah adıyla kandıran karanlık bir terör şebekesinin iki gün boyunca memlekette estirdiği terör ve anarşi, acımasızca katlettiği masumlar, bombaladığı yerleşim yerleri, halkın üzerine yağdırdığı ölüm, bu terör şebekesi ve azılı elebaşısının kirli ve karanlık yüzünü ortaya çıkarmıştır.” dedi.

Bu oyunu gören HÜDA PAR olarak darbe teşebbüsü duyulur duyulmaz meydanlara çıktıklarını vurgulayan Gül, milletin iradesini yok etmeye çalışan bu haince girişime karşı net bir duruş sergilediklerini ve sergilemeye de devam ettiklerini belirterek, “Bu hayasızca girişim tam anlamıyla işbirlikçi bir emperyalist darbedir. HÜDA PAR olarak, bu girişimi ve faillerini, içteki ve dıştaki azmettiricilerini şiddetle ve nefretle lanetliyoruz.Bir kahramanlık örneği göstererek tanklara ve kurşunlara göğsünü siper eden Müslüman halkın aziz evlatlarını ve direnişlerini selamlıyoruz. Hayatını kaybeden  kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra mikrofona geçen  AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay, darbenin yalnızca AK partiye yapılmadığını, bayrağa, vatana, millete ve ümmete yapıldığını belirterek,  özellikle darbe teşebbüsünün başlamasıyla birlikte meydanlara inerek kendilerini yalnız bırakmayan ve meydanları terk etmeyen HÜDA PAR Bitlis İl Teşkilatına teşekkür etti.

Toplanan kalabalığa hitap eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar da, büyük bir düşünürün darbe üzerine söylediği ‘Ezanları susturan darbeler yerine, darbeleri susturan ezanlar  oldu’ sözünü anımsatarak başladığı konuşmasında, “Darbeciler, halk düşmanları, vatan ve millet düşmanları, devlet düşmanları, ümmet düşmanları mağlup oldular dedi.

“Millet, darbecileri mağlup etti

Vali Çınar, “Bunları mağlup edenler gerçekten sizlersiniz. Arap baharı diye Müslümanları aşağılayan, alay eden o sömürü düzenlerini gözümüze sokarak ve içerideki hain işbirlikçilerini başımıza bela ederek, Arap baharı diye Müslümanlara bir darbe vurup bütün düzenlerini bozdular. Bunların medeniyet adına, huzur adına yaygara yapıp gittikleri bütün ülkelerde huzur yok. Türkiye’nin yeni yeni savunma sanayisinde kalkınma yaptığı bir dönemde, IŞİD, DHKPC, PKK ve FETÖ terör örgütleri hepsi birlikte bize saldırdılar. Ama onlar vurdukça biz büyüyoruz. Darbenin olduğu gece Emniyet güçlerine ‘sizi işgal için gelen kim olursa olsun doğrudan vurun’ dedik. Dolayısıyla bu darbenin önlenmesinde Emniyet güçlerimizin kahramanlığını hiçbir zaman unutmayacağız. Şu meydanlardaki bu milletin iradesinden sonra darbe adını bile akıllarına getiremeyecekler. Bu darbeciler Cenab-ı Allah bizleri seçti dediler. Allah bizi seçti kendilerini Peygamberin önüne koyan,  kardeşlerini aşağılayan sapık zihniyetli adamlar kendilerine yeni bir din yarattılar.” dedi.

“PKK, bu mitinglerde bomba patlatabilir”

Vali Çınar, aldıkları yeni istihbaratı halkla paylaşarak dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Askerlik ocağı Peygamber ocağıdır. Askerler, ordu, vatanımızın milletimizin bir teminatıdır. Bütün dünya ve İslam aleminin teminatıdır. Aldığımız istihbaratlar sonucunda terör örgütü PKK bu tür toplantılarda bomba patlatma, bir ses bombası da olabilir, bir kışkırtma yapmak, asker kıyafeti giyerek polis ve vatandaşların üzerine ateş ederek, halkı galeyana getirerek, askeri birliklere saldırtabilir miyiz gibi bir şeytani düşünceler içerisindeler. Ben bunu buradan hatırlatmak istiyorum. Bu konuya asla tevessül edilmesin.” ifadesini kullandı.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler