Bitlis, HÜDA PAR ile hak ettiği hizmeti görecek

Bitlis, HÜDA PAR ile hak ettiği hizmeti görecek

HÜDA PAR Bitlis milletvekili adayı Cengiz Karakaya, bir köy haline getirilen Bitlis’in HÜDA PAR ile hak ettiği hizmeti göreceğini söyledi.

Rehber TV’de Yunus Emiroğlu’nun sunduğu “Seçim 2018” programına konuk olan HÜDA PAR Bitlis milletvekili adayı Cengiz Karakaya, seçim çalışmalarını ve Bitlis ile ilgili projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Halkta, seçim havasının olmadığını dile getiren Karakaya, “Bugüne kadar verilen vaatlerin yerine getirilmemesi nedeniyle halkta bir ümitsizlik söz konusu. Siyaset kurumunda bize ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz. Siyaset denildiğinde; halkta farklı bir bakış açısı görüyoruz. Siyaset, ‘yalan’ kavramıyla bütünleşmiş olarak algılanıyor. Bizler, halka, ilkelerimizden taviz vermeyeceğimizi ve yalan söylemeyeceğimizi anlatıyoruz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. İnsanların, HÜDA PAR’ın parti programına ihtiyacı var. Bu programı insanlara götürmek zorundayız.” dedi.

“Siyasiler seçmenin içinde olması lazım”

Halkın, milletvekillerinin kendilerinden kopuk ve ilgisiz kalmalarından yakındıklarını dile getiren Karakaya, sözlerine şöyle devam etti:

“En çok itiraz ettiğimiz nokta şudur; vekiller halka ilgisiz kalıyorlar. Seçimi kazanıp meclise girdikten sonra halkın sorunlarına karşı ilgisiz kalıyorlar. Bitlislilerin de yakından bilip takip ettiği ‘Dere Üstü Islah Projesi’ var. Yaklaşık 700 iş yerinin yıkılması söz konusu. Dereninin yıkılması ve daha güzel bir hale getirilmesini hepimiz istiyoruz. Bir değişim ve dönüşümün olması güzeldir. Mutlaka bunun sıkıntısı da olacaktır. Fakat esnafa verilecek olan yer ve projesi hazırlanan iş merkezleri, Antalya iklimine uygun bir projeyle hazırlanmış. Bitlis’in coğrafi şartlarına uygun değil. Daha temel atılırken, biz bunu dile getirdik ama vekillere anlatamadık bir türlü. Proje bütün bu olumsuzluklara rağmen yapıldı. Bu sorunun giderilmesi için her yere başvurduk. Ancak bu vekillere, halkın içinde olmadıkları için bir türlü derdimizi anlatamadık. Bitlis merkez çarşısının yarısından fazlası yıkılıyor ama esnafla istişare eden yok. Milletvekillerini göremiyoruz. Dolayısıyla iletişim eksiğimiz var. Siyasilerin seçmeninin içinde olması lazım. Halkla iç içe olmaları gerekiyor ki birebir iletişim kurulabilsin, sorunlarının ne olduğu anlayabilsin.”

“Bitlis merkezde birçok sorun var”

Bitlis’in birçok sorununun olduğuna dikkat çeken Karakaya, bazı işlerde alternatif sunulmadan insanların mağdur edildiğini ifade etti.

Karakaya, “Bitlis’te işsizlik, yolsuzluk, rüşvet sorunu var. Tabiri caizse şu an sistem içerisinde, siyaset arenası kokuşmuş durumdadır. Bitlis’te bir tütün fabrikası vardı. Yaklaşık bin 200 kişi çalışıyordu. 45 bin nüfusu Bitlis için bu önemli bir istihdamdı. Bir de oraya köylerin gönderdiği tütünler vardı. Bu fabrika özel sektöre devredildi. Özel sektör de ‘Bu fabrika ihtiyaç fazlasıdır.’ diyerek kapattı. Fakat bu, istihdam edilen insanlara herhangi bir alternatif sunmadan yapıldı. Dükkânlarımızı yıkıyorlar ama bir alternatif sunulmuyor. Bitlis’te üretim bitmiş durumda. ‘Sokak Sağlıklaştırması Projesi’ kapsamında, çarşı yenilemesi yapıldı. Bir ayda bitirilmesi gereken iş yaklaşık 4 ay sürdü ve bu esnada esnaf neredeyse iş yapamaz hale geldi. İtiraz edince de halka ‘Diplomanız nedir?’ denilerek adeta alay edilircesine cevaplar veriliyordu. Fakat arada bir ay geçmeden yaptıkları işler neredeyse yıkılmak üzere. Tekrardan inşaat alanına çevrilerek esnaf bir kez daha mağdur edildi.” ifadelerini kullandı.

“Elimize imkân geçerse Bitlis’i hak ettiği yere getireceğiz”

Bitlis’i hak ettiği yere ancak kendilerinin getirebileceğini vurgulayan Karakaya, “Bugüne kadar elimizdeki kıt imkânlarla yaptıklarımız ortadadır ve diyoruz ki; yaptıklarımız yapacaklarımızın teminattır. Hep halkımızın yanında yer almaya ve dertlerine derman olmaya çalıştık. Halkımız, tercihini bizden yana kullanırsa ve elimize imkân geçerse bu sıkıntıların hepsini meclis çatısı altında gidermeye gayret edeceğiz. Bitlis’i bu durumdan inşallah kurtaracağız. Hak ettiği yere getireceğiz.” dedi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.