Bitlis İl Özel İdaresi, karla mücadelenin en rahat yılını geçirdi

Bitlis İl Özel İdaresi, karla mücadelenin en rahat yılını geçirdi

Bitlis İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada, bu yıl karla mücadelede en rahat kışı geçirdikleri belirtildi.

Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın gazetecilere yaptığı açıklamada, Özel İdarenin karla mücadele ekibi olarak son yılların en rahat kışını geçirdiklerini dile getiren Sözbilici, gerek personel olarak, gerekse araç gereç olarak karla mücadelede çok iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Sözbilici, bu yıl Bitlis’e toplamda 6 metre 56 santimetre karın yağdığını bu rakamın ise son 12 yılda 77 metre 18 santimetreye ulaştığını belirtti.

Bu yıl 20 ekip, 96 personel, 11 dozer, 18 greyder, 4 rotatif, 21 servis aracı ve 20 yükleyici ile karla mücadelede bulunduklarını belirten Sözbilici, 592 Bin TL yedek parçaya, 200 Bin TL fazla mesaiye para harcandığını ifade ederken, araçların bugüne kadar 410 bin litre akaryakıt kullandığını da sözlerine ekledi.  

Toplamda 302 köy ve 289 mezrada karla mücadele yaptıklarını ifade eden Sözbilici, “Bu köy ve mezralarımızın toplam yol ağı, 2 Bin 137 kilometredir. Ancak her köyümüze defalarca gittiğimiz için bugüne kadar 14 Bin 46 kilometrede karla mücadele yaptık.” dedi.

Karla mücadele işinin bireysel değil, ekip işi olduğunu dile getiren Sözbilici, “Bu yıl en çok 4 veya 5 köyümüz hariç, diğer köylerimizin yollarını en çetin kış şartlarında bile 2-3 günde ulaşıma açtık. Burada ciddi bir ekip çalışması var. Personelimizin yarısından fazlası izne ayrılmasına rağmen, 96 personelle bizler bu işin üstesinden gelerek, hiçbir köylümüzü mağdur etmedik. 112’den gelen çağrılara anında cevap vererek, o köyümüzün yolunu zamanında açtık.” diye konuştu.

Önümüzdeki hafta için kardan dolayı tahrip olan köy yollarının onarılmasıyla ilgili bir toplantı gerçekleştireceklerini söyleyen Sözbilici, “Kışın, karın zahmetini çektikten sonra, bu sefer de köy yollarının tahribatı meydana geliyor. Yapacağımız toplantıda yolların onarılmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Köylerimizin yarısından fazlasının yolları tahrip olmuş durumda, bu nedenle havaların düzelmesiyle birlikte köy yollarımızı temel altı malzeme ve stabilize ile kaplayacağız.” ifadesinde bulundu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.